11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Oltenii se pusera pe chefuit

- Advertisement -

Pe langa autoritatile locale, la sarbatoarea olteneasca au luat parte actorul Claudiu Bleont si caricaturistul stefan Popa Popa’S. Ei au fost intampinati cu traditionalul praz, dar si cu vin, mamaliga si pastrama de oaie. Eu pastrama de oaie nu mananc dar vinul si mamaliga au fost foarte bune. Este foarte bine ca se respecta aceste obiceiuri. Vrem sa se vada ca noi oltenii suntem foarte primitori si oameni cumsecade, a declarat Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean Olt. Venii, ma distrai bine, si luai si prazul ca sa ma apere de rele. Vor fi doua zile frumoase in care vom celebra si vom respecta traditiile oltenesti, a precizat actorul Claudiu Bleont.

Primele caricaturi 3D din lume

Dupa momentul vamuirii, petrecerea a continuat apoi cu parada portului popular organizata pe bulevardul A.I.Cuza, intre complexul comercial Oltul si Casa de Cultura a Tineretului. Pe esplanada Casei Tineretului mesterii populari si-au expus obiectele spre vanzare, si tot aici s-a dat cep butoiului cu vin si glume in cadrul mustariei La cataua lesina.

De la orele 15.00, la Biblioteca Judeteana Ion Minulescu au avut loc mai multe vernisaje plastice si tot aici scriitorul slatinean C. Voinescu si-a lansat ultima carte aparuta, Faca-se voia Ta. Noutatea acestei editii a festivalului a reprezentat-o Salonul International de Caricaturi 3D a caricaturistului stefan Popa Popa’S. Este stiut faptul ca mama este olteanca si de fiecare data vin cu placere in Oltenia. Aici am fost primit intotdeauna cu caldura si de aceea am venit si noi cu un salon in care nu am implicat financiar autoritatile locale. in cadrul acestui salon vor fi prezentate primele caricaturi 3D din lume, care au facut obiectul unor expozitii la Palatul Parlamentului de Bruxelles si pe domeniul Papal. La cea din urma am primit cea mai inalta distinctie a Vaticanului, ne-a declarat caricaturistul Popa Popa’S.

Ziua s-a incheiat cu o piesa de teatru sustinuta pe scena Centrului Cultural Eugen Ionescu si cu un spectacol folcloric sustinut de ansamblul profesionist Doina Oltului.

Festivalul continua si astazi, la Cafeneaua Art-Delia din Slatina urmand a fi vernisata, incepand cu orele 13.00, o expozitie de pictura urmata de un duel epigramatic si de premierea epigramelor intrate in concurs.

Apoi, la Centrul Cultural Eugen Ionescu vor avea loc mai multe vernisaje si lansari de carte si un concurs de interpretare umoristica. Festivalul se va incheia cu un micro-recital semnat Claudiu Bleont si cu premierea interpretilor de umor.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți