14.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Isteria cadavrelor care a cuprins Slatina – alarma falsa

- Advertisement -

Luni s-ar fi gasit un copil ucis fara anumite parti ale corpului in cartierul Clocociov, marti un caz similar s-ar fi petrecut la scoala nr. 5, intr-o alta zi scena s-ar fi repetat la scoala nr. 2, iar miercuri un alt cadavru ar fi fost descoperit in apropierea hipermarketului Kaufland. Tot miercuri doua fetite ar fi fost rapite din fata Colegiului National Vocational Nicolae Titulescu, o alta varianta indicand drept loc al rapirii spatiul din fata Directiei Generale a Finantelor Publice Olt. Joi ar fi fost gasite cadavrele a trei copii in Padurea Strehareti. Astfel de subiecte se discuta cu aprindere, uimire si teama peste tot, in institutii publice, in familii, in strada. Simple zvonuri, asigura conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Olt. Comandantul inspectoratului, comisarul sef Ion Voicu, a declarat vineri ca lumea trebuie sa se linisteasca pentru ca toate aceste povesti sunt simple zvonuri. Nu este nimic, dar nimic adevarat din ce s-a raspandit in aceste zile in Slatina. Nu ne-am confruntat cu nici un caz de crima, nu a fost gasit nici un cadavru de copil sau de om matur, nu s-a intamplat absolut nimic. stim ca populatia este panicata, de aceea va rog sa transmiteti public informatia ca totul a plecat de la zvonuri fara nici un suport in realitate, a declarat comisarul sef Voicu. Reprezentantii Politiei sustin ca zvonurile ar fi gasit instrumente de falsa informare si in scoli, elevi si chiar anumiti dascali preluandu-le si propagandu-le la randul lor. seful IPJ Olt mai spune ca a dat ordin politistilor de proximitate sa mearga in unitatile de invatamant si sa ceara sprijinul cadrelor didactice pentru a linisti parintii elevilor.

Mame inspaimantate

Parintii care au copii de varsta scolara au fost primii care s-au speriat. Cazurile uluitoare purtate din gura in gura au inspaimantat mamicile care au luat masuri imediate pentru ridicarea gradului de protectie a copiilor. Ce se petrece de fapt, este ceva adevarat sau nu din toata aceasta poveste? Suntem inspaimantati, derutati, nimeni nu ia nici o masura, nimeni nu iasa oficial cu declaratii prin care sa spuna ca este alba sau neagra. Avem o fetita de varsta scolara care mergea singura la scoala. Desi avem un program foarte incarcat, acum facem eforturi sa o insotim la si de la scoala. Daca nu are cine sa o supravegheze la joaca, sta in casa. Se aud vorbele astea, povestile astea groaznice si de atatea zile nimeni din partea autoritatilor nu spune nimic oficial. Pentru noi si tacerea este un raspuns, dar unul care inspaimanta, spunea joi o mamica speriata, Dana Rusu. O alta isi exprima miercuri teama pentru fetita ei, eleva in clasa a IV-a la o scoala din Slatina. Sunt adevarate toate aceste cazuri despre care se aude in oras? Copilul nostru merge singur acasa dupa orele de scoala, si ne este tare, tare frica de cand cu zvonurile astea. De la serviciu nu putem lipsi, suntem nelinistiti si panicati eu si sotul meu, declara miercuri Valerica Iordache.
Dupa declaratiile conducerii IPJ, si reprezentantii Inspectoratului scolar Judetean si-au exprimat ieri pozitia oficiala. Am auzit si noi aceste povesti, s-a tot vorbit si prin scoli, dar eu pot sa spun ca nu se confirma nimic. Nu au fost semnalate cazuri de disparitie a elevilor, nici in Slatina si nici in judet. Populatia se poate linisti, pentru ca nu se confirma nimic din toate aceste zvonuri, sustine Geanina Parvu, inspector general adjunct al ISJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți