15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Medicul Tusciuc, acuzat din nou de neglijenta in serviciu

- Advertisement -

Paul Stanescu sustine ca sesizarea anonima l-ar incrimina pe medicul chirurg Mircea Tusciuc. Potrivit surselor noastre, copilul de trei 3 ani, Mihai Alexandru Ioan, a fost tratat la spitalul din Slatina saptamana trecuta, cand starea lui s-a agravat si a ajuns la Spitalul Craiova cu ocluzie intestinala. Contactat de noi, managerul SJU Slatina, Nicu Vladu, a declarat ca nu stie de vreo ancheta care s-ar derula in spital. Nu stiu sa se fi intamplat nimic in spital. Eu sunt acum plecat afara din localitate si nu stiu nimic. Daca era ceva, as fi fost anuntat, a spus vineri Nicu Vladu. in schimb, directorul medical al spitalului, Romeo Stanculescu, purtator de cuvant al unitatii sanitare, nu a confirmat informatia, dar nici nu a infirmat-o. Nu pot sa dau nici o informatie in acest moment, a declarat Stanculescu, dupa care a parasit incinta spitalului in tromba la volanul autoturismului sau.
Atat primarul Valcov, cat si presedintele Consiliului Judetean, au declarat vineri ca vor sesiza organele abilitate pe marginea acestui caz. Deja Colegiul Medicilor Olt a demarat o ancheta in acest sens.

Medicul chirurg Mircea Tusciuc a mai fost acuzat in luna mai a anului trecut de parintii unui copil de numai 9 ani ca din cauza lui si a medicului ortoped Paul Iancu le-a murit baiatul. Copilul a fost internat in 23 mai 2010 la spitalul slatinean cu mana stanga rupta. Medicul ortoped Iancu i-a pus bratul in ghips, iar la cateva zile pacientul a fost externat. A revenit dupa numai cateva ore in stare critica la spital, fiind preluat de chirurgul Tusciuc, care l-a operat pe baiat. Pentru ca au aparut complicatii, copilul a fost trimis apoi la un spital bucurestean cu elicopterul, dar pe drum a decedat. in urma scandalului generat de acest caz, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de munca ale celor doi medici. Tusciuc a castigat ulterior procesul intentat spitalului, iar anul acesta a revenit la serviciu.
Mircea Tusciuc nu a putut fi contactat pentru a raspunde noii acuzatii.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți