8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Acuzatia de neglijenta la adresa medicului Tusciuc ar fi fost iscata de o banala raceala

- Advertisement -

Toata aceasta poveste potrivit careia un copil de trei ani a ajuns la un spital din Craiova dupa ce a fost operat de doctorul Mircea Tusciuc de ocluzie intestinala, are la baza, conform presedintelui Consiliului Judetean, Paul Stanescu, o sesizare anonima si nimic mai mult. Paul Stanescu si primarul Slatinei, Darius Valcov, au declarat vineri pentru o televiziune locala ca, plecand de la o sesizare anonima, s-au autosesizat de neglijenta in serviciu a medicului Tusciuc. Cei doi spuneau atunci ca vor depune plangere la organele abilitate, pe care le vom instiinta sa-si faca datoria. De cealalta parte, avocatul medicului Tusciuc, Lucia Furtuna, sustine ca la mijloc nu este decat o banala raceala de care copilul, Mihai Alexandru Ioan, ar fi suferit, fara nici o legatura cu interventia chirurgicala pe care Mircea Tusciuc i-a facut-o in luna mai, cand micutul a suferit de ocluzie intestinala. Nu este nimic real din toata aceasta poveste. Copilul, operat in luna mai de ocluzie intestinala, este acum internat la Craiova in urma unei banale raceli. El se simte acum foarte bine, iar astazi urmeaza sa fie externat. Cu toate acestea, Colegiul Medicilor va lua in discutie astazi cazul in sedinta de birou.

Discutii fara document incriminator

Presedintele Colegiului, Costache Marinache, sustine ca s-a autosesizat din presa si ca va propune o dezbatere pe caz, desi, spune el, nu i-a parvenit nici un document oficial prin care medicul Tusciuc ar fi incriminat. Nu avem nici o sesizare, nici o hartie oficiala in acest caz, n-a ajuns nimic la noi, nici din partea parintilor copilului, nici din partea vreunei institutii. Am inteles ca pe administratia judeteana ar fi ajuns ceva. Noi insa ne-am autosesizat din presa si maine (astazi – n.r.) avem sedinta de birou si vom discuta pe aceasta speta. Eu am vorbit si cu domnul doctor Tusciuc, care mi-a spus ca micutul a fost intr-adevar operat in luna mai, dupa care a fost externat. in septembrie copilul a fost reinternat, dar la Pediatrie. Apoi a ajuns la Craiova. Copilul se simte bine acum si va fi externat in cateva zile, a declarat ieri presedintele Colegiului Medicilor Olt.

Dosar si la Politie

in paralel, si IPJ Olt a deschis un dosar in acest caz, pornind tot de la autosesizare. Ne-am autosesizat si noi si am intocmit un dosar in cauza. Vom solicita Colegiului Medicilor sa demareze o ancheta, urmand sa luam o hotarare dupa ce vom avea rezultatele respectivei anchete, a afirmat purtatorul de cuvant al IPJ Olt, comisarul sef Claudia Radu.
Medicul Mircea Tusciuc nu a putut fi contactat pentru declaratii pe aceasta tema, insa in cursul zilei de astazi avocatul sau va iesi public cu un comunicat de presa.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți