14.7 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bataie pentru posturile de director din Spitalul Judetean

- Advertisement -

Prima confruntare se da astazi, cand in lupta intra candidatii pentru scaunul de director medical. Potrivit surselor noastre, directorul in exercitiu Romeo Stanculescu il are drept contracandidat pe un colegul al sau de la Sectia Boli Interne, doctorul primar Dan Dumitru Prundeanu. Joi va avea loc concursul pentru postul de director de ingrijiri medicale, ocupat actualmente de Laura Mihaela Sandu. Ea isi va disputa locul ocupat cu ani in urma cu o asistenta de la Sectia Gastroenterologie, sustin surse din cadrul SJU. Postul cel mai disputat va fi se pare cel de director financiar contabil, concursul urmand sa aiba loc joi. Postul i-a revenit pana acum Valentinei Nicolae, o profesionista respectata mai ales pentru corectitudinea de care a dat dovada cu indaratnicie in cheltuirea banului public, cu precadere in situatii delicate prin care a trecut spitalul. Aprecierea apartine mai multor persoane din spital. Pentru acest post au mai intrat in cursa o functionara care lucreaza la BRD Slatina, un economist care lucreaza la o firma privata si care un timp a fost angajat al Primariei Slatina, precum si o persoana de la Craiova.

Interese

Cel putin un candidat are sustinere politica, au declarat ieri sursele citate. Ele spun ca cel mai ravnit post este cel de director financiar contabil. Cele trei concursuri fusesera programate initial pentru zilele de 5, 6 si 7 septembrie, dar ele au fost amanate din motive care atunci s-au batut cap in cap la nivel declarativ. in vreme de managerul unitatii sanitare, Nicu Vladu, declara pentru Eveniment de Olt ca amanarea celor trei evenimente a fost cauzata de faptul ca unul dintre membrii comisiei nu putuse participa la evaluare, presedintele CJ, Paul Stanescu sustinea ca hotararea amanarii ii apartinuse lui insusi. Stanescu vroia ca la concurs sa se inscrie si alti candidati decat cei trei ocupanti ai posturilor, desi anuntul de concurs fusese facut public in termenul prevazut de lege. Am anulat deocamdata concursul pentru cele trei posturi de conducere, urmand sa fie stabilite alte termene. Motivul este ca in ultima zi de inscriere am observat ca s-au inscris doar persoanele care ocupa in prezent aceste posturi. Saptamana ce vine ma voi intalni cu cadrele medicale din unitate pentru a le asigura de o transparenta totala a examenului. Acesta va fi fara politica. O sa fiu garantul ca examenul va fi transparent suta la suta, declara luna trecuta Paul Stanescu.

Conditii

Candidatii vor fi supusi la trei probe: proba scrisa, sustinerea unui proiect si interviul. Pentru a fi declarati admisi, participantii trebuie sa obtina media finala cel putin 7, iar la fiecare proba minimum nota 6.
Dupa concursul pentru ocuparea posturilor din cadrul Comitetului Director urmeaza, potrivit reprezentantilor SJU, concursul pentru sefii de sectie, caruia ii va urma reorganizarea unitatii sanitare, conform proiectului demarat de Consiliul Judetean si Primaria Slatina si pentru reusita caruia sunt implicati si specialistii de la Spitalul universitar Niguarda din Milano – Italia. Potrivit managerului Vladu, reorganizarea va debuta cu redimensionarea sectiilor pe criterii de performanta. Acest proces va impune si refacerea circuitelor medicale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți