12.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Proces cu scandal: Avocatul lui Mircea Basescu, gonit de rudele lui Bercea

- Advertisement -

Cu toate acestea, avocatul a asistat la procesul in care Sandu Anghel este judecat pentru tentativa de omor. Interlopul a mai fost aparat si de avocatul sau Iancu Tanasescu, dar si de avocatul Mariana stefan. Foarte slab, neras, incercanat si purtand un fes pe cap, Bercea abia daca a scos cateva cuvinte in fata instantei.

Noi martori audiati

La termenul de ieri completul de judecata a audiat alti trei martori, printre care si Estera Mustata, concubina lui Florin Anghel, fiul lui Bercea. Ea le-a declarat judecatorilor ca nu stie prea multe despre incidentul petrecut in barul La Cabana din Draganesti Olt. Soacra mea mi-a povestit a doua zi ca Grinica s-a certat cu un var de-al lui. Despre scandal eu nu stiu nimic, a spus tanara.
Ceilalti martori audiati au fost sotii Jeni si Dorian Matei, proprietarii locuintei din care a fost ridicat Bercea Mondial. si cei doi, la fel ca mai toti martorii din proces, si-au retras declaratiile date in faza de urmarire penala, motivand ca eram foarte speriati pentru ca procurorii ne-au amenintat. Nu imi mentin declaratia data in cauza intrucat la insistentele celor doi procurori am facut niste adaugiri. Nu imi mai aduc aminte ce am spus pentru ca eram foarte speriata, pentru ca cei doi procurori m-au amenintat ca voi fi parte intr-un proces penal. Pot sa va spun ca intr-o sambata din luna februarie. Sandu Anghel si sotia sa Fanica au venit in vizita la noi acasa, la Bucuresti. Se cunosteau cu sotul meu care este din judetul Olt. Am baut o cafea, am discutat despre sanatate, iar la un moment dat Sandu Anghel m-a rugat sa il las sa faca un dus. in timp ce dansul se spala ne-am trezit cu mascatii la poarta si atunci am inteles despre ce era vorba. Nu stiam ca Sandu Anghel este cautat de politie, a spus Jeni Matei.
Tot ieri, aprarorii lui Bercea au adepus cereri cu privire la administrarea probatoriului la exactitatea convorbirilor telefonice si legalitatea interceptarii acestora, acestea urmand a fi analizate la urmatorul termen al procesului, stabilit pe data de 20 octombrie. Ceea ce solicitam noi acum este ceea ce instanta a cerut inca de la termenul din 30 august. in dosar eu am descoperit ca exista inscrisuri potrivit carora inculpatul era ascultat inca dinainte de data faptei pe care este acuzat ca ar fi infaptuit-o pe 17 februarie, ceea ce ridica niste semne de intrebare. Astfel ca am vrea sa stim daca exista vreo autorizatie in acest sens, pentru ca eu nu am gasit asa ceva in rechizitoriu, a declarat avocatul Mariana stefan.

Avocatul Calafus, no comment

Spre deosebire de acum doua saptamani, cand parea de neoprit in declaratii, avocatul serban Calafus a fost de aceasta data mai mult decat rezervat, refuzand sa faca orice fel de comentariu.
La judecarea recursului formulat de procurori la decizia Tribunalului Olt privind cercetarea lui Bercea in stare de libertate, avocatul a declarat ca a fost rugat de Mircea Basescu sa-l apere pe Bercea.
Domnul Basescu este nasul uneia dintre nepoatele lui Bercea. Eu si tatal meu suntem avocatii familiei Basescu de ceva timp, spunea avocatul, care a declarat ca a acceptat sa-l apere pe Bercea data fiind legatura, afinitatea dintre familia Anghel si familia Mircea Basescu.
La scurt timp dupa ce declaratiile avocatului au fost facute publice, Mircea Basescu a infirmat totul. Acesta a declarat pentru Agerpres ca va renunta la colaborarea cu casa de avocatura Calafus si asociatii, daca aceasta nu lamureste public conditiile in care a ajuns sa-l reprezinte pe inculpatul Sandu Anghel.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți