15.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

ISU Olt – dotat cu autospeciale de ultima generatie

- Advertisement -

Ele urmeaza sa fie repartizate la Detasamentul de Pompieri Caracal, la Statia de pompieri Scornicesti si la Garda de Interventie Stoenesti, si vor inlocui autospecialele vechi de peste 30 ani, care vor ajunge sa fie folosite de comitetele locale pentru situatii de urgenta din comune. Obiectivul general al acestui program consta in imbunatatirea capacitatii de raspuns in situatii de urgenta prin reducerea timpului de interventie pentru acordarea primlui ajutor calificat si pentru interventii in situatii de urgenta.
Asteptam de foarte mult timp acest moment. Este bine ca a venit astazi si ca pompierii vor fi dotati cu masini si aparatura de cea mai inalta calitate. Bucuria este mare pentru noi toti, in primul rand pentru ca cetatenii judetului Olt vor fi mai in siguranta. Este primul proiect regional pe fonduri europene, respectiv Programul operational – regional S-V Oltenia, in care toate consiliile judetene din cele cinci judete au reusit sa cada de acord ca prioritatea o reprezinta siguranta cetateanului si ca avem nevoie de bani europeni, a declarat Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean Olt.
Un element cu care pompierii s-au confruntat de-a lungul timpului, inca de la infiintare, a fost lipsa unei dotari corespunzatoare. Vreau sa salut aceasta idee, ca s-a avut in vedere dotarea, schimbarea parcului, in asa fel incat sa se poata ajunge intr-un timp scurt la interventie. Dotarea poate face diferenta intre o interventie eficienta si salvarea unor vieti omenesti, pentru ca, daca nu ai cu ce, indiferent cat de bine intentionat ai fi, mare lucru nu obtii, a declarat Leonid Moisiu, prefectul Judetului Olt.

10 autospeciale noi

Desi sunt dotate cu rezervor de apa de capacitate relativ mica, aceste autospeciale sunt foarte bune pentru deplasarea la interventii intr-un timp foarte scurt si permit accesul in zone cu spatii mici. Ele asigura transportul la interventie pentru sase persoane, au echipament de protectie a servantilor, sunt complet echipate cu accesorii pentru lucru cu apa si spuma, cu echipament de acordare a primului ajutor calificat, modul de descarcerare si interventie la dezastre. in total, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt ii vor fi repartizate zece autospeciale din care: patru de interventie pentru lucrul cu apa si spuma, patru autospeciale complexe de interventie, descarcerare si acordare asistenta medicala de urgenta, o autospeciala pentru descarcerari grele si una pentru salvare de la inaltime.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți