14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Ne mai desparte doar o saptamana de Recensamantul Populatiei

- Advertisement -

in judetul Olt s-a incheiat etapa de instruire a recenzorilor, pe centre si localitati arondate. in urma instruirii s-au efectuat testarile, si au fost selectionati recenzorii cu care Institutia Prefectului a incheiat deja conventii de prestari-servicii; acestea se vor trimite in localitatile din judet pentru a fi semnate de fiecare recenzor in parte. Comisiile locale – 112 – vor stabili pentru fiecare recenzor un anumit sector pe care urmeaza sa efectueze recensamantul. Cu ocazia semnarii conventiilor civile, fiecare recenzor-sef va primi un telefon mobil si instructiuni precise pentru a comunica zilnic numarul localitatii si al persoanelor recenzate pe fiecare sector de recensamant. Fiecare recenzor se va legitima cu un ecuson, unde sunt trecute datele de identificare; ecusonul va fi semnat si stampilat de prefectul de Olt, care este si presedintele Comisiei Judetene pentru Recensamantul Populatiei, a explicat Costel Mezdrea, directorul Directiei Judetene de Statistica Olt.

Ce ne vor intreba recenzorii
Numarul persoanelor care locuiesc in apartament, tipul locuintei sau chiar sistemul de alimentare cu apa si modul de incalzire al locuintei sunt doar cateva dintre datele despre care ne vor intreba recenzorii. Chestionarele mai cuprind si intrebari referitoare la persoane – sexul, data nasterii, starea civila legala, numarul copiilor nascuti vii, etnia, religia, limba materna, institutia de invatamant absolvita, locul de munca, statutul profesional, sau daca persoana are vreo dificultate in desfasurarea zilnica a activitatii sale curente (dificultati de vedere, de auz, de memorie, de deplasare, de comunicare etc.); lista persoanelor din gospodarie; persoane plecate pentru o perioada indelungata; locuinte – tipul acesteia: privata, de stat, cooperatista, asociativa, a cultelor religioase, numarul camerelor de locuit, daca locuinta are bucatarie, baie in sau in afara locuintei, apa curenta, instalatie electrica, incalzire centrala, ferestre cu tamplarie din lemn, termoizolanta sau de alt tip, reabilitare termica.

Cine scapa de recensamant
Conform informatiilor postate pe site-ul Recensamantului Populatiei, nu se vor inregistra cladirile cu alta destinatie – administrative, industriale, comerciale, agrozootehnice, social-culturale, spatii de depozitare – daca in incinta acestora nu se afla locuinte sau unitati de locuit in comun. Nu se vor inregistra, de asemenea, cazarmile, inchisorile sau alte cladiri aflate in incintele pazite ale Ministerului Apararii Nationale, Ministerului de Interne, Ministerului de Justitie si Serviciului Roman de Informatii. Vor fi exceptate de la inregistrare si acele cladiri situate pe teritoriul Romaniei, detinute cu titlu de proprietate de alte state, administrate de reprezentantele diplomatice si consulare ale tarilor respective sau de reprezentantele organizatiilor internationale, daca in cadrul lor nu au domiciliul cetateni romani.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți