22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Protocol pentru finantarea Spitalului Judetean intre Primaria Slatina si Consiliul Judetean

- Advertisement -

Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean Olt, si Darius Valcov, primarul Slatinei, au semnat ieri un protocol de asociere pentru finantarea cheltuielilor de administrare si functionare a Spitalului Judetean de Urgenta Slatina. Pana la sfarsitul acestui an, managerul Nicu Vladu si-a asumat indeplinirea unei serii de masuri menite sa schimbe in bine atat imaginea spitalului si confortul pacientilor, cat si calitatea actului medical. Daca obiectivele asumate nu vor fi indeplinite pana pe 31 decembrie, Vladu va pleca de la conducerea unitatii sanitare.

in jur de o jumatate de milion de euro vor fi investiti in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina pana la sfarsitul acestui an. Aparatura medicala, lifturi noi, schimbarea tamplariei in corpul principal, anveloparea spitalului, frigidere in saloane si achizitionarea de saltele noi sunt doar cateva dintre masurile menite sa schimbe lucrurile in unitatea sanitara. Banii necesari vor veni de la Consiliul Judetean si Primaria Slatina, in acest sens fiind incheiat ieri un protocol intre cele doua parti, semnat de Paul Stanescu si Darius Valcov.
Pentru Consiliul Judetean si pentru Consiliul Local Slatina, prioritatea numarul unu este actul medical pentru locuitorii judetului. Protocolul nu contine prea multe articole, dar ideea de baza este ca nu vom avea nici o retinere sa alocam cat mai multe fonduri pentru spital, pentru ca avem foarte multe lucruri de facut acolo. Ieri am fost si noi invitati in Consiliul de Administratie la spital, domnul manager Vladu si-a insusit cele 20 de puncte pe care noi am considerat ca sunt de maxima urgenta in aceste prime trei luni. La sfarsitul acestui an, mai precis pe 31 decembrie, urmeaza sa vedem primele rezultate la spital. Vrem transparenta totala, e un proiect major si sper sa se inteleaga ca nu am pornit vreun razboi impotriva cuiva. Avem cuvinte de apreciere si de lauda pentru medici, asistente si infirmiere, sunt convins ca acest proiect este benefic atat pentru salariatii spitalului, cat si pentru locuitorii judetului, a spus Stanescu.
Darius Valcov a precizat ca, din punct de vedere juridic, Consiliul Local Slatina nu va deveni proprietar pe nici o parte din spital, ci doar va contribui la cheltuielile de functionare si administrare. Nu am pus nici un fel de alte conditii tocmai pentru ca am gasit un parteneriat corect la CJ. Asta inseamna ca vom ajuta cu cat vom putea spitalul. Cheltuielile de functionare si administrare speram sa fie pentru dezvoltare si nu pentru supravietuire. Situatia economica a spitalului la aceasta ora ne indreptateste sa credem ca asa va fi. Adica nu ducem bani intr-o groapa plina de datorii, ci ducem bani pentru niste lucruri concrete care vor trebui dezvoltate in cadrul spitalului. Conform legii, toti banii care vor pleca de la Consiliul Local catre spital vor trebui, intr-un termen rezonabil de luni, sa fie explicati pe ce s-au cheltuit, sa se faca un decont si sa fie prezentat in Consiliul Local, dar avem incredere si in actualul director, si in echipa de conducere care se va forma de saptamana viitoare, ca acesti bani vor fi cheltuiti cu cap, in interesul pacientului, a spus Valcov. Potrivit acestuia, in Consiliul de Administratie al unitatii sanitare vor fi doi membri noi – un consilier al primarului si un consilier al presedintelui CJ, care vor sta in spital si vor asigura permanenta liberului arbitru. Primii bani pentru spital de la Primaria Slatina au fost alocati ieri, in sedinta Consiliului Local fiind aprobata suma de 5 miliarde lei vechi pentru finantarea cheltuielilor de intretinere, gospodarire, reparatii, consolidare, extindere si modernizare a unitatii sanitare. Cu o suma similara va contribui si Consiliul Judetean Olt, presedintele Paul Stanescu precizand ca banii vor fi alocati in sedinta de la sfarsitul acestei luni.

Ponta si sefii nostri de partide la nivel de tara poate ar trebui sa ia exemplul nostru de la Olt

Pe seama colaborarii la nivel administrativ dintre Paul Stanescu si Darius Valcov, lideri ai organizatiilor PSD, respectiv PDL din judet, s-au facut diverse speculatii. intrebat ieri daca nu crede ca aceasta colaborare va deranja sefii politici de la nivel central, Paul Stanescu a precizat ca asocierea in lucruri importante pentru judet ar trebui luata drept exemplu de toti politicienii din tara. Ponta si sefii nostri de partide la nivel de tara ar trebui sa se bucure si poate ar trebui sa ia exemplul nostru de la Olt, sa ne asociem in lucruri foarte importante pentru judet, pentru ca nu cred ca agresivitatea politica face bine cuiva si cred ca raul cel mai mare produs de aceste neintelegeri il suporta locuitorii judetului. Cred ca in momentul cand s-au incheiat alegerile, trebuie sa fim toti la aceeasi masa pana la urma, in beneficiul macar al celor care ne-au dat voturi, sa-i respectam, a spus Stanescu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți