17.6 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Apel la populatie pentru cadavre neidentificate

- Advertisement -

Politistii au facut cercetari, au mers pe diferite piste, insa nu au reusit sa afle identitatea sau sa dea de urma familiilor celor opt decedati.
Cel mai vechi dosar dateaza din 30 august 1992, cand, pe raza orasului Piatra Olt, intr-un lan de porumb, a fost gasit cadavrul unei persoane de sex barbatesc, in stare avansata de putrefactie. Semnalmente: inaltime 1,70 metri, corpolenta astenica, fata ovala, ochii mici, frunte medie retrasa, parul scurt carunt, nasul mic drept, barbia mijlocie, gura mica, dantura completa.
Un alt caz care le-a dat mari batai de cap anchetatorilor este al unei femei cu varsta cuprinsa intre 70 si 80 de ani, care a decedat pe 30 aprilie 1994 la Spitalul de Neuropsihiatrie Schitu Greci. Persoana avea inaltime 1,60 metri, corpolenta astenica, fata ovala, ochii caprui, parul castaniu, partial incaruntit, lung de 5 cm., nasul rectiliniu, barbia ascutita. Purta o rochie din deftina, cu motiv floral, pulovar de culoare verde, batic de culoare maron, cu motiv floral, a precizat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
Un alt cadavru neidentificat a fost gasit pe 16 septembrie 1997, pe raza comunei Slatioara, pe raul Olt. El apartinea unei persoane de sex masculin, cu varsta de 20-30 ani, fiind in stare de descompunere. in urma necropsiei, s-a stabilit ca decesul a survenit ca urmare a asfixiei acute prin inec.
Asupra cadavrului au fost gasite 4 foi de caiet, pe care sunt inscriptionate nume si prenume ca: Vali M., Marin B., Nelu B., Traian ,,Oaie, O. Ramona, Paduraru, Emi, Ing. F., in dreptul fiecarei persoane fiind inscrise sortimente de bauturi racoritoare si alcoolice, precum si cantitatea si pretul, probabil evidenta unui barman care servea pe datorie, mai spune purtatorul de cuvant al IPJ Olt. Un alt dosar, la care politistii lucreaza din data 21 februarie 2002, este al unui barbat de 55 – 60 ani, gasit decedat pe raza municipiului Slatina. Asupra cadavrului au fost gasite doua carje din aluminiu, doua verighete si un inel, un pachet de tigari ,,Carpati fara filtru, doua pieptene mici, o batista alba si suma de 200.000 lei vechi. Din datele si informatiile existente, rezulta ca acesta a frecventat mediul boschetarilor, unde era cunoscut ca ,,Ion din Banat sau ,,Ion din Timisoara. Acesta a mai frecventat orasele: Curtea de Arges, Ramnicu Valcea, Pitesti si Sibiu. Semne particulare: la baza degetului mare, pe mana stanga, avea tatuate literele ,,BJ; pe antebratul mainilor aceleasi initiale plus o cruce, a mai adaugat comisarul sef Claudia Radu.

Trei cadavre gasite in Olt

Din cele opt cadavre neidentificate, trei au fost gasite plutind pe raul Olt, iar unul in apa paraului Teslui. Astfel, pe data de 2 martie 2003 in barajul Slatioara, in aval de podul peste raul Olt, a fost descoperit un cadavru al unei persoane de sex barbatesc, in varsta de aproximativ 25-35 ani. Semnalmente: inaltime 1,65-1,70 metri, corpolenta atletica, fata ovala, par saten. Barbatul purta camasa cu maneca scurta in carouri gri, doua perechi de blues-jeans de culoare neagra, curea de culoare neagra cu catarama metalica; era incaltat in tenisi din panza de culoare albastra, iar pe bratul stang avea un tatuaj in forma de inima. Apoi, pe 8 noiembrie 2009, politisti din cadrul Politiei orasului Piatra-Olt au gasit, pe malul drept al raului Olt, in zona Fondului de vanatoare Slatioara, pe luciul de apa, la aproximativ 2 metri de mal, un barbat inecat. Oamenii legii au constatat ca persoana decedata era un barbat in varsta de aproximativ 35-40 ani. Semnalmente: 1,65-1,70 metri inaltime, constitutie astenica, fata rotunda, par tuns scurt de culoare neagra, cu cioc si mustata.
Tot in 2009, pe 13 iulie, in apa paraului Teslui, pe raza comunei Teslui, sat Corbu, a fost gasit cadavrul unei persoane cu identitate necunoscuta, de sex barbatesc, cu varsta de 55 – 65 ani. in urma efectuarii necropsiei, s-a stabilit ca decesul a survenit ca urmare a asfixiei mecanice prin inec. Semnalmente: corpolenta slaba, ten alb, fata ovala, par grizonat, drept, tuns scurt, ochi caprui, urechi mijlocii, nas mare coroiat, mustata taiata marunt pe buza, gura mijlocie, buze subtiri. Ca si semne particulare, pe antebratul drept, partea interioara, barbatul avea un tatuaj cu o inima strapunsa de o sageata, sub care scria cu majuscule LILI 1972.
Cel mai recent caz este din luna aprilie a acestui an, un cadavru cu identitate necunoscuta, de sex barbatesc, fiind gasit in raul Olt, pe raza comunei Cilieni. Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii IPJ Olt, semnalmentele barbatului decedat sunt 1,75 m. inaltime, fata rotunda, mustata, calvitie. Acesta era imbracat in pantaloni din stofa de culoare neagra, camasa de corp de culoare albastru inchis, camasa cu guler de culoare alba si pulover la baza gatului de culoare neagra.
Oamenii legii fac apel la toti cei care pot da relatii privind identitatea acestora sa anunte cea mai apropiata unitate de politie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți