14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Licitatie de peste sapte milioane lei pentru campusul scolar din Crampoia

- Advertisement -

Proiectul Crearea si dezvoltarea campusului scolar la scoala de Arte si Meserii Crampoia este finantat in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 3 – imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul de interventie 3.4. – Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua. Semnat in 7 februarie 2011, contractul de finantare trebuie sa fie implementat in 22 de luni. Proiectul prevede modernizarea scolii prin lucrari de renovare si remodelare a cladirii, precum si construirea unei sali de sport, a unui imobil pentru functionarea atelierelor, a doua terenuri de sport, unul de baschet si altul de tenis, amplasarea unei centrale termice, amenajarea de alei pietonale si carosabile si a unor spatii verzi, totul imprejmuit. De asemenea, vor fi asigurate utilitatile de apa, canal si, evident, electricitate. Obiectivul general al proiectului il reprezinta imbunatatirea calitatii actului educational in invatamantul preuniversitar din judetul Olt Proiectul trebuie sa-si aduca contributia la imbunatatirea calitatii infrastructurii pentru serviciile educationale la nivelul judetului Olt. El prevede imbunatatirea dotarii scolii de Arte si Meserii, cresterea capacitatii de scolarizare la nivelul unitatii de invatamant, asigurarea accesului la educatie a tinerilor din judetul Olt, asigurarea corelarii cu Strategia de Dezvoltare Regionala si cu Planul Regional de Actiune pentru invatamantul Profesional si Tehnic si cu Planul Local de Actiune pentru invatamantul Profesional si Tehnic, sustine viceprimarul din Crampoia, Ioan Ciolcan.
Odata modernizata si echipata, scoala din Crampoia va fi autorizata ca furnizor de formare profesionala a adultilor. Accesul la serviciile educationale oferite de institutie ar trebui sa creasca cu 30 %, iar sansele absolventilor de a gasi un loc de munca cu 15%.
Valoarea nerambursabila a proiectului este de peste 8,2 milioane de lei.
Valoarea proiectului ramasa care va fi pusa la bataie la licitatia de vineri de catre autoritati este de 7.079.329 de lei.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți