14.7 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Peste 2000 de cazuri de viroze respiratorii inregistrate intr-o singura saptamana

- Advertisement -

in saptamana 10-16 octombrie, in judetul nostru au fost inregistrate un numar de 2.134 de cazuri de infectii respiratorii acute, din care 43 au necesitate internare. Pe grupe de varsta, cele mai multe cazuri au fost inregistrate la copiii intre 5-14 ani – 658 de cazuri cu 4 internari, urmate de grupa de varsta 15-49 de ani, cu 503 cazuri si 4 internari. Cele mai multe internari s-au inregistrat la copii intre 2 si 4 ani; aici s-au inregistrat 479 de cazuri si 21 de copii au fost internati in spital.
in aceeasi perioada, la nivelul judetului au fost raportate 613 pneumonii, 68 de cazuri necesitand internarea. Pe grupe de varsta, situatia de prezinta astfel: 68 de copii cu varsta de pana la un an s-au imbolnavit, iar 18 au necesitat internare; la grupa de varsta 2-4 ani s-au inregistrat 140 de cazuri cu 12 internari; la 5-14 ani s-au inregistrat 146 de cazuri cu 8 internari, iar la grupa de varsta 15-49 de ani s-au raportat 156 de cazuri cu 15 internari. Mai putin afectate au fost persoanele de peste 50 de ani, fiind inregistrate 103 cazuri.

Cum sa evitam imbolnavirea

Medicii au si cateva sfaturi pentru a evita imbolnavirea: masurile de igiena personala, precum spalarea cu apa si sapun a mainilor, folosirea batistelor pentru stranut sau tuse sunt esentiale pentru prevenirea imbolnavirilor prin afectiuni respiratorii, si in special prin gripa. De asemenea, este recomandat sa se evite zonele aglomerate si expunerea prelungita la frig. in cazul in care este necesara deplasarea in spatii deschise, este necesar sa se foloseasca mijloacele de protectie adecvate. Respectarea unui regim de viata sanatos, cu o alimentatie bogata in proteine, legume si fructe, odihna si miscare ( mers pe jos, cu bicicleta, patinaj, sporturi diverse) este esentiala pentru mentinerea sanatatii, spun medicii. Persoanele varstnice, in special cele cu afectiuni cronice cardiace si respiratorii, sunt sfatuite sa evite deplasarile si frecventarea locurilor aglomerate.
Potrivit informatilor postate pe site-ul oficial al Ministerului Sanatatii, in acest an, institutia are in plan utilizarea unui numar de aproximativ un milion de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de imbolnavire. Anul trecut, in judetul nostru au fost achizitionate aproximativ 25.000 de doze de vaccin antigripal.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți