21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Peste 35% din fermele care au accesat fonduri europene in judet sunt conduse de femei

- Advertisement -

El a precizat ca femeile au inceput sa se implice mai mult in conducerea fermelor si in acelasi timp creste numarul celor care vor sa aiba o afacere proprie in agricultura. Paunel a mentionat ca Agrostar a consiliat in judetul Olt peste 1.400 de persoane cu initiative antreprenoriale si dintre acestea peste 350 au depus cel putin un proiect pentru finantare nerambursabila in vederea sprijinirii fermelor de semi-subzistenta sau pentru instalarea tinerilor fermieri. Dintre fermierii care au obtinut finantare nerambursabila peste 100 sunt femei care au deschis afaceri in legumicultura, floricultura, apicultura, ferme mixte, cresterea animalelor sau cu produse traditionale.
Una dintre afacerile de succes, desi la inceput, este cea a Madalinei Hristu, din comuna Giuvarasti, care produce conserve de legume preparate traditional.
Femeile sunt din ce in ce mai active si mai implicate in conducerea fermelor. Au si foarte multe initiative mai ales ca au vazut ca alte femei au succes. Multe dintre intreprinzatoarele din domeniul agriculturii din judet au sere de flori, livezi de pomi fructiferi, stupi de albine, sere de legume si sunt interesate de prepararea conservelor de legume in mod traditional si in general de produsele traditionale pentru ca acesta este un segment de piata in dezvoltare, a spus Ion Paunel.
Presedintele filialei Agrostar Olt a subliniat ca au fost atrase in ultimii doi ani in judet fonduri nerambursabile de peste 3,5 milioane de euro prin proiectele pentru ferme de semisubzistenta si pentru instalarea tinerilor fermieri.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți