6.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Florin Bilteanu si Vali Matei, audiati in procesul lui Bercea

- Advertisement -

Surpriza de proportii ieri la procesul Bercea Mondial, judecat la Tribunalul Olt. Florin Bilteanu, directorul adjunct al Finantelor Publice Olt, si Vali Matei, fost viceprimar al Slatinei, au fost chemati sa dea declaratii doar pentru ca au fost implicati in incidente mai vechi cu Bercea, ei neavand vreo legatura cu incidentul de la barul din Draganesti Olt.
Daca Vali Matei a fost mai rezervat in declaratii, marturia depusa de directorul DGFP Olt a fost de-a dreptul socanta. Florin Bilteanu a povestit ca in perioada in care il cerceta pe Bercea Mondial pentru infractiuni economice a fost amenintat de interlop cu un cutit. in perioada aprilie-mai 2005 am efectuat verificari la societatile pe care le detinea Sandu Anghel. in una din zile l-am chemat la mine in birou ca sa ii iau declaratii. El a venit si mi-a spus ca are cutitul in masina si mi-a spus ca va lua gatul tuturor celor care ii fac rau. A venit apoi cu cutitul si mi l-a pus pe birou. Eu i-am spus sa plece dracu’ din birou cu cutit cu tot, ca poate ii dau cu el in cap, a declarat Florin Bilteanu in fata instantei.

O sa-ti zbor creierii pe asfalt

El a mai dezvaluit ca a fost urmarit si amenintat de interlop si rudele acestuia. Ma urmarea cu masina prin oras impreuna cu familia. Odata a venit in fata casei mele si mi-a zis Domn director mancati-as banii matale. Era o stare de discomfort, de intimidare. Va spun ca si acum imi este teama de rudele, de prietenii lui Sandu Anghel. Mi s-a spus ca o sa fiu protejat dar nimeni nu s-a tinut de cuvant, a mai adaugat adjunctul de la Finante.
Deranjat de acuzatiile aduse de Bilteanu, Bercea Mondial a inceput sa strige din boxa acuzatilor :M-a chemat la el in birou si mi-a cerut 3000 de dolari pentru a-i da finului sau, un anume Lazar, politist la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Olt, a spus Mondialul. Nu este adevarat asa ceva doamna presedinta. Mi-ai dat tu mie bani?, a replicat Bilteanu.
La iesirea din Tribunalul Olt, Florin Bilteanu a fost asteptat de Grinica Anghel, baiatul lui Bercea Mondial, care l-a amenintat. O sa-ti zbor creierii pe asfalt, a spus Grinica, in timp ce sora sa Izaura striga in gura mare: A luat bani de la tata. Avem martori.

Mi-a trimis mesaje de urari pe telefonul mobil

La randul sau Vali Matei a povestit despre conflictul pe care l-a avut cu Bercea Mondial, izbucnit in urma vanzarii unui teren. Vandusem un teren unei persoane care apoi l-a revandut lui Sandu Anghel. M-am intalnit cu el (n.r Sandu Anghel) pe 22 ianuarie 2009 in fata unui Peco, pentru a rezolva o problema legata de niste documente. Initial am purtat o discutie amiabila, apoi el m-a lovit cu un briceag in umarul stang, a spus Vali Matei.
Fostul viceprimar al Slatinei si-a mentinut doar partial declaratia data in faza de urmarire penala motivand ca Ma grabeam, am citit fugitiv declaratia, am semnat si am plecat, a adaugat Vali Matei. Mai mult, fostul viceprimar i-a luat apararea lui Bercea spunand ca in opinia sa interlopul nu reprezinta un pericol social. Dupa incidentul pe care l-am avut, Sandu Anghel a dat dovada ca nu este chiar asa de agresiv. De fiecare data, de sarbatori, mi-a trimis mesaje de urari pe telefonul mobil, a mai declarat Matei.

Limbajul directorului Finantelor este ceva ce il subcalifica, sustine avocata lui Bercea

Avocatii lui Bercea au declarat la finalul sedintei de judecata ca declaratiile date de cei doi nu vor cantari in procesul in care Mondialul este judecat pentru tentativa de omor. Declaratia directorului de la Finante nu are nici o valoaare, motivata de faptul ca se refera la o situatie din 2005, a precizat avocatul Iancu Tanasescu. Mult mai acida in declaratii a fost avocata Mariana stefan. Este inadmisibil ca un director al unei institutii atat de importanta a statului roman sa spuna, in conditiile in care inculpatul ar fi patruns in biroul sau si i-ar fi aratat si cutitul, daca nu iesi afara iti dau cu ceva in cap. Limbajul directorului Finantelor este ceva ce il subcalifica. Eu nu cred ca dansul a fost amenintat de copilul clientului meu. Daca s-a intamplat acest lucru probabil domnul director va depune plangere, a declarat avocatul Mariana stefan.

Vizionarea CD-urilor, amanata

Tot ieri ar fi trebuit sa fie vizionate si CD-urile cu inregistrarile telefonice purtate de Bercea, precum si cele cu declaratiile martorilor din dosar. Acest lucru a fost amanat pentru urmatorul termen stabilit pentru 10 noiembrie, dupa ce Bercea a declarat in fata completului de judecata ca nu se simte bine. Ma simt rau, sunt bolnav, iau tratament, si vreau sa-mi dati un alt termen pentru vizionarea CD-urilor, a spus Mondialul. De asemenea, avocatii sai au solicitat din nou eliberarea din arest, cererea fiind insa respinsa de magistratii olteni.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți