12.3 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cutremur la Spitalul Judetean Slatina: medicii cardiologi isi dau demisia. Managerul unitatii aproba

- Advertisement -

Eu unul m-am saturat de amenintarile si injuraturile lui (Mircea Andritoiu – n.r.). Mi-am depus demisia si nu mai revin asupra ei daca nu se ia nici o masura cu acest om. Plec si gata, a declarat vineri doctorul Florin Paraschiva. intrebat daca stie ca acesta si-a depus demisia, managerul spitalului, Nicu Vladu, a spus ca nu dar ca, atunci cand cererea de demisie va ajunge la el pe masa, o va aproba fara probleme. Daca a depus-o la mapa, nici o problema. O voi aproba, n-am ce face, pentru ca demisia este un act unilateral. Avem un program care trebuie respectat de toata lumea in spital. Unora le este greu, nu le convine, a declarat managerul spitalului, care sustinea vineri ca nu a auzit de nici un scandal la Cardiologie si ca, din punctul sau de vedere, seful sectiei Cardiologie este un medic corect care isi face bine treaba. Cu toate acestea, Florin Paraschiva sustine ca Vladu i-a aprobat cererea de demisie.
Surse din cadrul sectiei Cardiologie sustin ca sirul demisiilor nu se va opri aici si ca tot acest scandal va ajunge in instantele de judecata. Demisiile nu se vor opri aici. Din cate am auzit, si medicul Boeru, si medicul Totora urmeaza ca saptamana viitoare sa-si depuna demisia. Cum n-a auzit managerul nostru nimic de scandalul de aici? Dar de plangerile bolnavilor impotriva doctorului Andritoiu nu a auzit? Dar de nemultumirile asistentelor nu a auzit? Toata aceasta poveste va ajunge pana la urma in instanta, sustinea vineri Florin Paraschiva.

Contactat vineri de EdO, Mircea Andritoiu a respins acuzatiile aduse, numind conflictul drept un balon de sapun umflat articifial si care va da repede inapoi. El sustine ca nemultumirea celor doi medici ar fi plecat de la faptul ca li s-a atras atentia sa-si faca datoria profesionala conform fisei postului. Andritoiu afirma ca Paraschiva si Iovanescu ar avea probleme in indeplinirea sarcinilor de serviciu. Doctorul Paraschiva nu isi codifica fisele medicale si absenteaza nemotivat de la serviciu, dupa care isi ia concediu medical pentru cate o zi. Eu n-am facut decat sa le atrag atentia celor doi medici ca trebuie sa-si faca datoria profesionala conform fisei postului, declara Mircea Andritoiu. Tot el sustinea vineri ca medicul Mihail Iovanescu si-ar fi retras la timp cererea de demisie, lucru neconfirmat ulterior.
Nu este pentru prima data cand numele medicului Mircea Andritoiu este asociat cu scandaluri de acest gen. in 2009 el a fost acuzat de o asistenta ca a amenintat personalul medical din subordine cu un pistol si ca umbla in pijama prin camera de garda. Andritoiu a facut obiectul unei anchete desfasurate de Colegiul Medicilor Olt, care l-a gasit insa nevinovat pe medic.

Scandalul izbucnit vineri vine pe fondul unui conflict deschis intre mai multi medici si managerul spitalului. La Cardiologie exista in momentul de fata doar cinci medici: Florin Paraschiva, Mihail Iovanescu, George Boeru, Ovidiu Totora si Mircea Teodor Andritoiu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți