21.2 C
Slatina
sâmbătă,27 iulie,2024

Ultimele Articole

Casa de Pensii Olt, acuzata ca deconteaza prezervative pentru ajutoare de inmormantare

- Advertisement -

Valcov a afirmat ca la nivelul institutiei conduse de Silvia Draghici functioneaza de ani de zile regula cotizatiei pentru calcularea sau recalcularea pensiei, solicitantii fiind evaluati dupa aspect si impartiti in doua categorii – saraci, ale caror dosare primesc la inregistrare numere impare si sunt lasati sa astepte cu anii, si bogati, ale caror dosare primesc numere pare si rezolvare prompta.
Ar fi si cazul ca Silvia Draghici sa se pensioneze, pentru ca s-a cam saturat toata lumea de cotizatia care trebuie facuta pentru a intra la rand in momentul in care se face calcularea sau recalcularea pensiei. Sunt cereri de la inceputul anului de calculare si recalculare a pensiilor. Mi se pare logic si normal sa le rezolvi pe cele din ianuarie si, dupa ce le-ai terminat, sa te apuci de cele din lunile urmatoare, dar nu se face asa. La nivelul institutiei exista o regula – numerele pare se duc direct la director, cele impare raman si se rezolva in institutie. Daca ai numar impar, vai de viata ta, pentru ca dureaza ani si ani recalcularea, pana te trezesti si-ti dai seama ce trebuie sa faci ca sa devii si tu numar par. Daca ai numar par, dosarul merge direct in birou, se semneaza, trocul s-a facut si recalcularea e reusita, a afirmat Valcov. Acesta a precizat ca exista cazuri de dosare depuse din ianuarie care sunt inca nerezolvate, pentru ca solicitantii au primit numere impare la inregistrarea dosarelor.
Bineinteles ca se invoca niste probleme, dar principala problema este numarul impar al dosarului. Veti vedea ca pe toate dosarele cu numere pare exista avizul directorului general, pe celelalte nu exista. Sunt neimportante, pentru ca sunt oameni care nu au ce oferi, din pacate. Asta e problema cu Casa de Pensii. Normal ca mi se pare ca acolo e o hotie cat de mare se poate, a spus Darius Valcov.

Prezervative decontate pentru ajutorul de inmormantare

Acuzatiile sefului PDL Olt au vizat si modul de acordare a ajutoarelor de inmormantare. La Casa de Pensii, si pot sa aduc dovezi, se deconteaza achizitia de prezervative pentru ajutoarele de inmormantare care se dau acolo. Sunt 20 de milioane lei care se dau ajutor de inmormantare, bani care trebuie sa fie decontati. Oamenii vin cu chitante – inclusiv achizitia de prezervative. Bineinteles ca ei deconteaza din acesti 20 de milioane aproximativ unul sau doua milioane, desi conform legii ar trebui sa-i deconteze pe toti. Va dati seama ca restul sunt bani la negru care se duc in buzunarele unuia sau altuia, nu ai directorului institutiei, a spus Valcov. Acesta a afirmat ca de ajutoarele de inmormantare se ocupa sora Silviei Draghici. Pentru relatii externe si internationale, la Casa de Pensii este sora directoarei angajata, numai ca aceste relatii externe si internationale nu exista, adica nu faci nimic. si atunci de fapt este detasata unde credeti? La prezervative, la ajutoare de inmormantare. Nu glumesc. Toate ajutoarele de inmormantare trec prin mana surorii directorului general, care nu este angajata pe postul care trebuie, a declarat Darius Valcov.
Acesta a mentionat ca a aflat de neregulile de la Casa de Pensii de la fostul director adjunct economic al institutiei, Mihaela susala, careia i-a cerut sa-si dea demisia pentru a nu fi partas la astfel de hotii. Noi am trimis acolo doi directori adjuncti. Unuia dintre ei i-am cerut sa-si dea demisia, pentru a nu fi partas la astfel de hotii, si si-a dat-o. in momentul cand mi-a spus ce se intampla acolo i-am zis sa plece din institutie. A incercat sa se lupte dar a fost foarte greu, pentru ca acolo este o cloaca din care nu poti sa razbati. Toata lumea trage cu dintii pentru ca e acelasi principiu ca la AJOFM. Daca va cadea primul, cad toti. Acolo nu un singur om, seful institutiei, face aceste lucruri, a spus Valcov, care a mentionat ca a sesizat organele abilitate despre neregulile din institutie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți