8.1 C
Slatina
sâmbătă,27 aprilie,2024

Ultimele Articole

invatamantul din Olt va avea 210 clase pregatitoare

- Advertisement -

Legea Educatiei Nationale, intrata in vigoare anul acesta, prevede, printre altele, obligativitatea clasei pregatitoare din anul scolar 2012-2013. Tema a fost discutata in cadrul intalnirii pe care au avut-o inspectorii scolari cu ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, la Cluj. Potrivit Marianei Gheorghe, inspectorul scolar general al IsJ Olt, in judetul nostru se lucreaza deja la un calendar pentru inscrierea la clasa I sau la clasa pregatitoare. Unul din subiectele abordate a fost clasa pregatitoare, care e obligatorie din anul scolar 2012-2013. La Olt se lucreaza deja la un calendar pentru inscrierea la clasa I si cea pregatitoare si se doreste ca locatia clasei sa fie stabilita in functie de resursa umana disponibila. Am facut deja un calcul, si la nivel de judet ar fi 210 clase pregatitoare; din ele, 203 avem posibilitatea sa fie infiintate in scoli, indiferent ca sunt I-IV, V-VIII, sau IX-XII. Deficit de sali de clase avem in 7 unitati scolare, dar acestea pot sa functioneze in gradinite, unde au loc. Se vor inscrie la clasa pregatitoare copiii care la 1 septembrie au implinit 6 ani, a explicat Mariana Gheorghe. Pe perioada vacantei de vara, persoanele care vor lucra la clasele pregatitoare vor fi prinse in cadrul Casei Corpului Didactic pentru cursuri de formare, a mai spus sefa invatamantului oltean.
Un alt subiect discutat a fost intarirea invatamantului tehnic si profesional. Recomandarea ministrului a fost realizarea unor intalniri cu reprezentantii Camerei de Comert, cu oameni de afaceri, firme, sa vedem ce oferte exista si de o parte si de cealalta la nivel local, si sa stabilim o strategie dupa ce avem aceste consultari cu mediul de afaceri, a mai spus Mariana Gheorghe.

Sistemul de invatamant preuniversitar va fi informatizat

Potrivit Marianei Gheorghe, la intalnire s-a discutat si despre principalele directii de actiune in informatizarea invatamantului preuniversitar, prin crearea unui centru de colectare si prelucrare unitara a datelor la nivel central. Se va crea un grup de lucru format din informaticieni din teritoriu, si a unei aplicatii de colectare a datelor direct de la unitatile cu personalitate juridica. Sunt 3 proiect in derulare din acest an, respectiv fisa informatizata de inscriere a elevului, monitorizarea absenteismului scolar si procedura de selectie a membrilor Corpului National al Expertilor, a explicat aceasta. S-a discutat si despre actiunile pentru scaderea absentelor si sistemul de pontaj, pentru ca fiecare scoala sa inceapa sa scada numarul absentelor. Ne-a fost prezentat un sistem implementat la Colegiul Octavian Goga care a costat 1.500 de lei; conducerea liceului s-a aratat dispusa sa il prezinte tuturor celor care il vor solicita, a conchis Mariana Gheorghe.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți