13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fratele pictorului Nicolae Truta s-a spanzurat

- Advertisement -

Trupul neinsufletit a fost gasit de sotia barbatului, care a anuntat politia. Echipa operativa din cadrul Politiei orasului Bals s-a deplasat la fata locului si, din primele cercetari, a stabilit ca pe cadavru nu sunt urme de violenta, nefiind suspiciuni de omor. in cauza a fost dispusa efectuarea necropsiei pentru a stabili cu exactitate cauzele care au condus la decesul persoanei, ne-a declarat comisarul sef Claudia Radu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt.
Dumitru Truta nu a lasat un bilet de adio prin care sa isi motiveze gestul, insa familia spune ca barbatul nu a putut trece peste moartea fratelui sau, celebrul pictor Nicolae Truta, decedat in luna august a anului trecut, in urma unui accident vascular cerebral. Dupa moartea unchiului Naie, tata a suferit o depresie si a cazut in patima alcoolului. A fost internat in spital, iar cand s-a intors acasa a inceput sa combine tratamentul cu bautura. Problemele au inceput inca de acum cativa ani, cand a murit verisorul nostru, baiatul unchiului Naie, insa moartea fratelui sau a pus capac la toate. De atunci spunea mereu ca se omoara. imi zicea ca vrea sa mearga la Dobretu, la locul natal, sa se spanzure de un tei. El l-a iubit foarte mult pe unchiul Naie, s-au inteles foarte bine, si nu a putut trece peste aceasta durere. Asta i-a luat zilele, a spus Liliana Ene, fiica barbatului.

Emblematicul pictor Nicolae Truta s-a nascut pe 9 februarie 1949, in comuna Dobretu. Din anul 1998 el este cetatean de onoare al municipiului Slatina, iar din 2006 si al comunei natale, Dobretu. Palmaresul artistic al pictorului cuprinde peste 50 de expozitii personale, lucrarile sale fiind expuse in muzee nationale si in colectii particulare din SUA, Franta, Germania, Belgia, Canada, Japonia, Anglia, Grecia, Bulgaria. Maestrul a fost laureatul a cinci premii ale Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Familia Truta a fost se pare foarte unita. Pierderile suferite de fratele maestrului au fost de nesuportat pentru Dumitru Truta care luni a ales sa recurga la cumplitul gest.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți