14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Razboiul dintre Valcov si Cirloganu pe tema fondurilor europene, dus in derizoriu

- Advertisement -

Contractele pe fonduri europene care s-au desfasurat la nivelul AJOFM Olt sunt penale din punctul meu de vedere din cap pana in picioare. Ca este sau nu membru al PDL Olt Cristinel Carloganu prea putin conteaza. in momentul in care incalci legea nu te apara nimeni, cu atat mai putin partidul. Daca pana luni, la ora 10.00, Cristinel Carloganu nu pune pe site toate informatiile legate de contracte, de persoanele care au participat la intruniri, pe ambele contracte cu fonduri europene si nu pe cele care vor urma, el va fi exclus din partid si se va cere oficial ministrului Sulfina Barbu sa-l demita, in prima faza pentru lipsa de transparenta, iar imediat dupa ce vom intra in posesia actelor, si pentru incalcari flagrante ale legii, a declara vineri intr-o conferinta de presa Darius Valcov.
Raspunsul lui Cristinel Cirloganu la solicitarea imperativa a edilului Slatinei este dezvoltat in cateva randuri. Toate datele solicitate de primarul municipiului Slatina sunt pregatite pentru a fi facute publice pe site-ul AJOFM Olt. Am solicitat puncte de vedere autorizate ale institutiilor competente in domeniu (Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice si Autoritzatea Nationala de Supraveghere a Datelor cu Caracter Personal) in acest sens. Totusi, imediat ce Primaria Slatina va publica pe site-ul propriu contractele in derulare, inclusiv cele ce privesc accesarea fondurilor structurale, vom urma aceeasi procedura, fara a mai astepta punctele de vedere ale institutiilor mai sus mentionate, se arata in comunicatul de presa remis EdO.

Rezumat

incepand de anul trecut, AJOFM Olt are in derulare doua proiecte finantate din fonduri comunitare, prin Programul Operational Sectorial privind Dezvoltarea Resurselor Umane, a caror valoare se ridica la peste 2,7 milioane de lei. Eveniment de Olt a desfasurat saptamana trecuta o ancheta care a scos la iveala ca unul dintre cele mai mari contracte de achizitii publice a fost castigat de o firma infiintata de persoane foarte cunoscute in Slatina cu doar doua luni inainte de organizarea concursului de oferte si intr-un mod cel putin suspicios. Contractul a avut o valoare de peste 10 miliarde de lei vechi. Firma care l-a castigat a lasat in urma datorii de ordinul sutelor de milioane de lei vechi si exista mari suspiciuni si la nivelul respectarii conditiilor impuse de legislatie in cazul licitatiilor prin care se pun la bataie fonduri comunitare. Dupa publicarea articolului in paginile EdO, AJOFM Olt nu a avut nici o replica.
Scandalul de la Slatina pe marginea fondurilor europene derulate de AJOFM Olt a izbucnit cu putin inainte ca seful ANOFM, Silviu Bian, sa fie retinut pentru luare de mita si s-a intetit dupa acest eveniment. Bian este cel care a semnat decizia prin care Cirloganu a revenit la conducerea AJOFM Olt, in urma unei hotarari judecatoresti.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți