10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Revolta la Spitalul Judetean

- Advertisement -

Ziua de ieri a debutat in Spitalul Judetean cu zvonul ca inca doi medici de la sectia Cardiologie si-ar fi dat demisia, dupa gestul similar al doctorilor Florin Paraschiva si Mihail Iovanescu. Este vorba de cardiologii George Boeru si Ovidiu Totora, care au infirmat ieri zvonul. Cert este ca acestia din urma au avut discutii cu reprezentantii conducerii, a carei reactie ar fi facut ca medicii sa revina asupra cererilor de demisie. La sectia Cardiologie este un conflict mai vechi intre personalul medical si seful sectiei, dr. Mircea Andritoiu, care si el a anuntat ieri ca va demisiona de la conducerea sectiei.
Ieri, conducerea Sindicatului Medicilor din spital a organizat o sedinta cu doctorii membri de sindicat, in urma careia circa 100 de medici au batut la usa managerului unitatii pentru a-i cere socoteala si pentru a-i inmana o nota de protest. Principalele puncte din document – revocarea masurii privind interdictia personalului medical de a parca autoturismele proprietate personala in curtea spitalului si relatii bune de colaborare intre cadrele medicale si conducere. Nemultumirile noastre sunt legate in principal de problema parcarii si de modul in care suntem tratati. Nu pot medicii sa-si parcheze masinile in afara incintei spitalului din mai multe motive. Avem colegi care vin la serviciu de la zeci de kilometri, dupa cum sunt medici care sunt solicitati la urgente noaptea, in timpul lor liber. Cand vii de acasa la o urgenta factorul timp este extrem de important. Sa parchezi masina in afara spitalului, sa cauti loc de parcare si asa mai departe inseamna timp pierdut. Se pierde timp si lucrul acesta este inacceptabil. O alta problema este presiunea foarte mare creata asupra activitatii noastre si una dintre cauze este factorul politic. Eu sunt de acord cu reforma politica, dar reforma se face cu bani si cu oameni, a declarat presedintele sindicatului, dr. Radu Ene.

Ce facem cu Cardiologia?

Conflictul de la Cardiologie si informatiile ca alti doi medici isi vor da demisia de la spital a agitat ieri mai multe spirite, printre cei mai vocali medici numarandu-se Eufrosina Bratoi, suparata si ca medicii sunt desconsiderati. Ea si-a aratat ingrijorarea ca demisia medicilor de la Cardiologie este o problema care dezechilibreaza activitatea spitalului. Ce facem cu Cardiologia, pentru ca de Neurologie si de Cardiologie toate sectiile medicale au nevoie, si-a spus of-ul doctora Bratoi.
Pentru ca managerul spitalului, Nicu Vladu, era plecat din spital, medicii revoltati l-au avut drept partener de discutii pe directorul medical al unitatii, dr. Romeo Stanculescu. Calm, zambitor, bun diplomat si declarandu-se subordonatul medicilor de fata, Stanculescu a reusit sa dezactiveze starea de agitatie a protestatarilor. El a fost de acord cu revendicarile medicilor, le-a spus acestora ca toate problemele de genul celei de ieri pot fi rezolvate cu intelegere si unire, iar la final l-a introdus in discutie pe doctorul Renica Diaconescu, care s-a implicat mereu in rezolvarea multor probleme ale spitalului. si care le-a vestit protestatarilor ca a luat legatura cu presedintele Consiliului Judetean Olt, Paul Stanescu, seful sau politic, si ca acesta a promis ca va rezolva problema parcarii. Mai mult, Renica Diaconescu l-a apelat imediat pe Paul Stanescu, dupa care a confirmat: Da, asa este, domnul presedinte ne va ajuta sa rezolvam problemele. El se va intalni cu toti medicii spitalului pentru discutii.

Alte of-uri

Atat inaintea sedintei sindicale, cat si in timpul protestului de pe holurile spitalului, mai multi medici s-au aratat nemultumiti de unele dintre masurile pe care managerul si le-a asumat in cadrul strategiei de modernizare a spitalului. Printre cele mai hulite dintre masuri – achizitionarea de televizoare pentru toate saloanele spitalului. Sunt atatea nevoi, atatea lipsuri cu care ne confruntam, incat nu de televizoare avem nevoie. Am inteles ca va veni si timpul cand va fi achizitionata aparatura medicala, dar nu cumva trebuie sa dotam spitalul mai intai cu instrumentar medical si apoi dupa aceea cu televizoare?, se intreba unul dintre medici. Printre cei care s-au plans la acest capitol, precum si de deficitul de cadre medicale este medicul Nicoleta Chitea de la sectia Diabet Zaharat.

Pupaturi pe obraz

Spre final n-au lipsit nici pupaturile. Protagonisti: demisionarul Florin Paraschiva si directorul medical Romeo Stanculescu. intrebat daca Paraschiva si Iovanescu ar putea reveni asupra cererilor de demisie, desi solicitarile au fost deja aprobate de managerul spitalului, Stanculescu a indemnat asistenta – medici si ziaristi, sa traga o concluzie din imbratisarea sa cu Florin Paraschiva. in privinta celorlalti doi medici care si-ar fi depus ieri dimineata demisiile si ar fi revenit asupra lor, Romeo Stanculescu a declarat ca nu a auzit de asa ceva. Totusi, prin biroul sau au trecut ieri cei in cauza, cat si seful sectiei Cardiologie, Mircea Andritoiu. Liderul sindicatului sustine ca in privinta acestei sectii trebuie sa se constituie o comisie de ancheta si sa se ia o decizie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți