4.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

ISU Olt se interconecteaza cu Hidroelectrica pe linia alarmarii

- Advertisement -

Potrivit raportului prezentat de prim adjunctul ISU Olt, colonelul Marian Pica, mesajele de avertizare si alarmare se transmit in mod obligatoriu, cu prioritate si gratuit, prin toate sistemele de telecomunicatii, posturile si retelele de radio si de televiziune (inclusiv prin satelit si cablu) care opereaza pe teritoriul judetului Olt, conform protocoalelor incheiate din timp cu operatorii de comunicatii din respectiva localitate. instiintarea, avertizarea, prealarmarea si alarmarea se realizeaza in scopul evitarii surprinderii si al luarii masurilor privind adapostirea populatiei, protectia bunurilor materiale si pentru limitarea efectelor dezastrelor.
Avantajul judetului Olt este ca alarmarea populatiei se executa in proportie de aproximativ 60% din localitati cu cele 73 sirene electronice moderne, de ultima generatie care fata de sirenele electrice au posibilitatea de transmiterea mesajelor vocale in direct sau reinregistrat si au posibilitatea de a functiona si in cazul intreruperii energiei electrice, a precizat colonelul Marian Pica.
Potrivit acestuia, in momentul de fata se pune problema interconectarii centralei de alarmare a ISU Olt cu centrala de alarmare a S.C. Hidroelectrica S.A. pentru actionarea centralizata, din dispeceratul ISU Olt, a sirenelor electronice proprietatea Hidroelectrica. S-a executat studiul de fezabilitate si proiectul pentru solutia tehnica urmand ca executia lucrarii sa aiba loc in functie de alocarea fondurilor financiare de catre societatea Hidorelectrica S.A. Referitor la aceasta interconectare, Oltul va fi judet-pilot.
Pe aceasta linie, judetul nostru mai este implicat intr-un proiect finantat din fonduri externe, Managementul situatiilor de urgenta provocate de evenimentele hidro-meteo periculoase si de calitate a mediului, proiect derulat in cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania – Bulgaria, prin care se urmareste realizarea unui sistem modern pentru managementul dezastrelor, instalarea a 9 sirene electronice in localitatile din sudul judetului (riverane fluviului Dunarea) si interconectarea acestora in centrala de alarmare din dispeceratul ISU Olt, a mai adaugat colonelul Marian Pica.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți