10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Delegatie chineza, interesata de investitii in agricultura si turism la Corabia

- Advertisement -

Din delegatia chineza au facut parte Liu Xiwen, vicepresedintele Comitetului Provincial din Shanxi, Yan Yuqin, directorul Oficiului pentru Afacerile Straine din Comitetul Provinciei Shanxi, Zang Senming, presedintele Consiliului din Shanxi Shaoula Park National, Zhou Qingweng, directorul Comitetului Administrativ al Zonei de Dezvoltare Industriala Weinan, si un reprezentant al Biroului General al Comitetului Shanxi.
impreuna cu prefectul si cu primarul Teodor Barbu am prezentat oportunitatile la nivelul zonei Corabia, urmand sa mai trimitem niste documente referitoare la suprafete, regiune, chestiuni legate de energia alternativa, mai multe aspecte. Dumnealor vor mai efectua o vizita in judetul nostru, a precizat subprefectul Jenel Copilau.
Primarul orasului Corabia a mentionat ca delegatii chinezi si-au manifestat interesul pentru investitii in agricultura si turism.
Discutiile au decurs foarte bine. Delegatia a fost pentru prima data in Romania si sunt interesati de investitii in agricultura si turism. Au intrebat de terenuri, daca ei pot cumpara terenuri si ce preturi sunt in zona, ce nivel au taxele si impozitele. Urmatoarea vizita va fi in iarna acestui an, cel tarziu in primavara anului viitor, cand vor veni la Corabia. Sper sa le placa zona si sa avem la Corabia in viitorul apropiat si investitori chinezi, pe langa cei taiwanezi si italieni. in primavara va incepe construirea fabricii de produs energie electrica, investitie de 68 de milioane de euro. Le-am dat certificatul de urbanism, acum se ocupa de avize. in timpul constructiei fabricii, acolo vor lucra intre 600 si 800 de persoane, iar in exploatare vor ramane 300 de locuri de munca, a spus Teodor Barbu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți