14.1 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Fiul consilierului local Truica, acuzat penal

- Advertisement -

in motivatia plangerii, presedintele Fundatiei pentru Tineret arata ca Robert Truica l-a acuzat ca a primit sume de bani cu ocazia incheierii unui contract prin care fundatia a inchiriat unei firme hotelul Palace de la Casa Tineretului. in data de 20 octombrie 2011, in jurul orei 12,15, in incinta Casei de Cultura a Tineretului din Slatina, invinuitul a afirmat ca am primit sume de bani cu ocazia incheierii contractului de inchiriere. Afirmatiile au fost facute in prezenta unui reporter si a unui cameraman de la postul local de televiziune Olt TV. intreaga discutie dintre mine si invinuit a fost inregistrata si difuzata in seara aceleiasi zile pe postul local de televiziune. Mentionez ca, in calitate de presedinte al Fundatiei pentru Tineret Olt, alaturi de directorul acestei institutii si in numele ei am incheiat cu societatea comerciala Accredo Resort SRL Slatina un contract de inchiriere pentru o parte din imobilele proprietatea fundatiei. Motivat de faptul ca acea societate nu si-a achitat datoriile reprezentand chirie lunara, intre institutia al carei reprezentant sunt si acea societate s-au derulat o serie de dispute – discutii, intalniri in vederea evacuarii, litigii. Fara a avea vreo calitate in acea societate, fiind fiul unuia dintre asociati, invinuitul s-a prezentat in incinta Casei de Cultura a Tineretului unde, fara nici o retinere sau ezitare, mi-a adresat o serie de cuvinte si expresii de natura sa-mi aduca o profunda atingere demnitatii personale si onoarei mele, sustine Chirita, care considera ca Robert Truica i-a cauzat grave prejudicii, motiv pentru care solicit obligarea acestuia si la plata de daune morale al caror cuantum il voi preciza ulterior.
N-ar fi pentru prima data cand fiul consilierului local PDL ar da cu subsemnatul in fata organelor de cercetare. Numele sau se leaga de trecutul lui Alin Martinescu, alias Balbeck, condamnat cu ani in urma intr-un dosar de furt de autoturisme.

Afaceri

Firma Accredo Resort SRL a inchiriat anul trecut hotelul Palace din Slatina pentru o perioada de 10 ani contra sumei de 3.500 de euro pe luna. Contractul nr. 152 incheiat de SC Accredo Resort SRL cu Fundatia pentru Tineret Olt a fost insa incalcat in multe randuri prin neplata chiriei, asa incat restantele se ridica in prezent la mai multe sute de milioane de lei vechi.
Vazand ca nu-si onoreaza obligatiile de plata, reprezentantii Fundatiei pentru Tineret s-au gandit sa mai dea o sansa locatarului rau-platnic. Astfel ca la inceputul lunii octombrie partile au semnat un fel de act aditional la contract, prin care firma datornica si-a luat sarcina sa plateasca totul intr-un nou termen. Astfel, in conformitate cu procesul-verbal de conciliere directa nr. 118/5.10.2011, potrivit caruia reprezentantul SC Accredo Resort SRL recunoaste datoriile identificate ca fiind certe, lichide si exigibile, acesta trebuia sa onoreze cinci facturi in valoare totala de 22.707 lei in doua transe, pana la 10 octombrie 2011. Lucru care nu s-a intamplat. in acest din urma document partile au prevazut ca daca noul termen de plata nu va fi respectat, contractul de inchiriere va fi reziliat de drept. Eu nu doresc decat sa se faca dreptate. Asociatii firmei sunt foarte nemultumiti ca fundatia le-a oprit alimentarea cu energie electrica. De drept, contractul a fost reziliat, iar ei trebuie sa evaueze spatiile inchiriate. Numai ca nu vor. in acest moment ocupa abuziv hotelul, sustine Ilie Chirita.
in firma Accredo Resort SRL sunt asociati consilierul local din partea PDL Ioan Truica (tatal lui Robert Truica), Alin Mario Martinescu, zis Balbeck si secretarul general al PNL Olt, Catalin Rotea.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți