2.6 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Politia Economica face verificari la AJOFM Olt

- Advertisement -

Conducerea Inspectoratului de Politie al Judetului Olt s-a autosesizat din presa locala care a reflectat unele suspiciuni cu privire la proiectele derulate cu finantare europeana de Agentia Jjudeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Olt. Colegii mei de la Economic vor sa stabileasca daca pe parcursul derularii proiectelor au aparut sau nu fapte de coruptie, pentru ca asta s-a putut intelege din emisiunile TV si din presa scrisa. Trebuie vazut daca proiectele au finalitatea pentru care au fost atrase fonduri, a declarat joi Claudia Radu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt.

Suspiciuni

Eveniment de Olt a tras in urma cu o saptamana un semnal de alarma asupra modului in care AJOFM Olt a incheiat un contract de peste 10 miliarde de lei vechi cu o firma infiintata cu nici trei luni inainte de organizarea licitatiei. Contractul face parte dintr-un proiect finantat din fonduri europene in cadrul Programului Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Banii au intrat in buzunarele unor personaje controversate in spatiul public local, dar si al unor persoane cu influenta politica. Societatea comerciala Accredo Resort SRL a fost infiintata cu nici trei luni inainte de organizarea licitatiei de catre AJOFM. Agentia urma sa achizitioneze servicii de cazare si masa pentru cateva zeci de cursanti in cadrul proiectului O sansa pentru tinerii din mediul rural, destinat combaterii saraciei extreme in randul somerilor din spatiile rurale. Firma a fost infiintata la sfarsitul anului trecut de consilierul local PDL Ioan Truica, de Alin Martinescu, alias Balbeck, fostul patron al televiziunii locale OltTv si de secretarul general al PNL Olt, Catalin Rotea. Totul s-a potrivit si a mers ca uns. Obiectul principal de activitate al firmei – hoteluri si alte facilitati de cazare similare (exact domeniul pentru care se organiza in mai putin de trei luni licitatia). Imediat dupa infiintare, societatea inchiriaza Hotel Palace din Slatina. Astfel ca in doua luni asociatii erau pregatiti sa castige concursul de oferte organizat de AJOFM Olt. Pe care l-au si castigat, fara sa aiba nici o experienta in domeniu. Surse implicate sustin ca conditiile din caietul de sarcini ar fi fost ajustate pe ici, pe colo. Sursele citate mai spun ca oarecari probleme ar fi si cu unele documente depuse de reprezentantii firmei la dosarul care dovedeste ca Accredo Resort SRL a intrunit conditiile de participare la licitatie. Despre modul de atribuire a acestui contract sunt foarte putine informatii. Eveniment de Olt a depus la AJOFM Olt o solicitare in temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, pentru consultarea contractului incheiat de Agentie cu SC Accredo Resort SRL, dar si procesul-verbal prin care firma trio-ului Balbeck-Truica-Rotea a fost declarata castigatoare. Desi reporterii EdO au cautat asiduu pe internet, ei nu au gasit nici anuntul de atribuire si nici caietul de sarcini privind conditiile impuse firmelor participante. Precizam ca firma castigatoare, desi fara experienta in domeniu, a luat fata altora care au vechi state in domeniul hotelier.
AJOFM Olt a mai incheiat doua contracte similare pentru cursantii care au fost cazati in spatii hoteliere din Caracal si Corabia. Castigatoare – o firma din Craiova care, cel putin serviciile de cazare si masa de la Corabia le-a subinchiriat. Cui – intr-una din editiile viitoare ale EdO.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți