7.3 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Garda de mediu a lovit firmele cu amenzi de zeci de mii de lei

- Advertisement -

SC Rommar Prodimpex SRL Brebeni, specializata in recuperarea materialelor reciclabile sortate, a fost amendata in doua randuri, o data cu 15.000 de lei pentru ca, potrivit comisarilor, nu a respectat obligatia ce le revine titularilor de activitate de a lua toate masurile care se impun in vederea limitarii emisiilor de poluanti in atmosfera, inclusiv prin colectarea si dirijarea emisiilor fugitive si utilizarea unor echipamente de retinere a poluantilor la sursa, si a doua oara cu 3.000 de lei, in cazul acesta pentru ca reprezentantii firmei nu au tinut evidenta deseurilor industriale colectate si valorificate (zgura de topitorie). Din formularele de incarcare-descarcare rezulta ca s-a colcetat de la generatori interni de astfel de deseuri o cantitate de 95, 991 tone zgura de topitorie, se arata in raportul Comisariatului Judetean Olt al Garzii Nationale de Mediu.
Cu 20.000 de lei a fost sanctionata si SC Ade Gas Oil Company SRL Caracal pentru ca nu a respectat obligatia de a transmite Agentiei pentru Protectia Mediului Olt o notificare pentru amplasamentele noi anterior inceperii constructiei acestora, obligatie prevazuta de HG nr. 804/2007, cu modificarile si completarile ulterioare.
Nici Turncomversv S si V SRL Slatina nu a scapat de pedeapsa. Comisarii de mediu au descoperit ca societatea a incalcat obligatia de a se supune tuturor procedurilor si cerintelor legale care conduc la prevenirea, eliminarea sau reducerea impactului asupra aerului inconjurator si a mediului. La momentul controlului, efectuat in data de 14 octombrie 2011, dimensionarea hotei de absorbtie nu era corespunzatoare, conducand la emisii nedirijate de noxe in mediul de lucru si la eliberarea acestora in aerul inconjurator prin usile halei de productie si prin alte orificii si deschideri existente in zona instalatiei de topire-turnare, constand in sparturi in peretii halei si in neetanseitati in acoperisul halei, sustin comisarii. Drept urmare, unitatea a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 15.000 de lei.
Reprezentantii Garzii de Mediu au calcat si in ograda SC Raw Materials Com SRL Valea Mare, unde au descoperit incalcari ale normelor prevazute de Legea 104/2011 privind calitatea mediului inconjurator. in raportul Garzii de Mediu se arata ca, la data controlului, instalatia de absorbtie a noxelor provenite din procesul de topire a deseurilor nu functiona corespunzator, si aceasta nu a fost singura neregula. Firma a fost sanctionata contraventional cu amenda de 15.000 de lei.

Primarul din Verguleasa, lovit si el la buzunar

Pentru neasigurarea colectarii selective, a transportului, neutralizarii, valorificarii si eliminarii finale a deseurilor, inclusiv a deseurilor menajere periculoase, primarul comunei verguleasa, Petre Calinescu, a fost amendat cu suma de 3.000 de lei.
De rigoarea comisarilor de mediu nu a scapat nici Termex Bals, care nu se afla la prima abatere. De data aceasta, societatea din orasul de pe malul Oltetului a primit amenda de 20.000 de lei pentru ca a transportat si depozitat circa 40 tone de zgura pe un teren propriu neamenajat corespunzator.
De 3.000 de lei a fost usurata si SC Agricola International SRL Brebeni, care nu a intocmit evidenta gestiunii deseurilor pentru fiecare tip de deseu generat din activitatea de servicii anexe productiei vegetale.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți