8.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Licente Microsoft gratuite pentru 30 de biblioteci din Olt

- Advertisement -

Dupa ce, saptamana trecuta, bibliotecarii publici din Visina Noua, Dobretu, Barasti si Bals, precum si cinci reprezentanti ai Bibliotecii Judetene Ion Minulescu, au urmat cursuri gratuite de informatica in cadrul proiectului, alti 10 oameni care lucreaza in domeniu vor invata sa utilizeze in mod profesionist calculatorul, respectiv bibliotecarii de la Gostavatu, Cilieni, Colonesti, Vadastrita, Urzica, Curtisoara, Tia Mare, Bobicesti, Caracal si Scornicesti. Cea de-a doua serie a cursurilor va fi organizata de specialisti de la Timisoara agreati de IREX (International Research and Exchanges Board – organismul care se ocupa in Romania Biblionet – n.r.) in perioada 7 – 11 noiembrie. Va urma cea de-a treia serie, intre 21 – 25 noiembrie, la care vor participa bibliotecari de la Giuvarasti, Izbiceni, Deveselu, Vadastra, Draganesti-Olt, Scornicesti, Caracal, Potcoava si Slatina. intre timp sosesc si licentele de soft, pe care le vom distribui primariilor ce au calitatea de beneficiar. incepand cu 2 decembrie, vor sosi si seturile complete de calculatoare pentru primele biblioteci intrate in programul Biblionet, sustine directorul Bibliotecii Judetene Ion Minulescu, Paul Matiu.
IREX va semna cu primariile contracte pe sase luni, dupa care unitatile administrativ-teritoriale vor deveni proprietare asupra aparaturii primite de la Fundatia Bill si Melinda Gates.
Programul va continua in 2012 si 2013. Paul Matiu spera ca in acest timp toate bibliotecile publice din judet vor fi dotate cu calculatoare. Conditiile pentru intrarea in programul Biblionet sunt usor de indeplinit: spatiile bibliotecilor trebuie sa beneficieze, prin grija autoritatilor publice locale, de caldura pe timpul iernii si sa fie conectate la internet.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți