19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

in noiembrie, contribuabilii trebuie sa depuna la Fisc mai multe declaratii

- Advertisement -

Documentul se depune de catre persoanele juridice si persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau care exercita profesii libere in cadrul carora s-au efectuat achizitii intracomunitare in luna octombrie 2011 si sunt obligate sa-si modifice perioada fiscala devenind platitori de TVA lunar.
De asemenea, pana la 10 noiembrie 2011 contribuabilii trebuie sa depuna Declaratia de inregistrare fiscala/de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica (Formular 010). Aceasta se depune de catre persoanele juridice care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire (35.000 de euro, la cursul Bancii Nationale a Romaniei de la data aderarii la Uniunea Europeana – 3,3817 lei).
10 noiembrie este termenul-limita si pentru depunerea Declaratiei de inregistrare fiscala/ mentiuni pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere (Formular 070). Respectiva obligatie cade in sarcina persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si care au obligatia sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii plafonului legal de scutire (35.000 euro).
Pana la aceeasi data trebuie depusa si Declaratia de inregistrare fiscala/mentiuni pentru persoane fizice romane (Formular 020). La acest capitol vorbim de persoanele fizice, altele decat persoanele fizice romane care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere si care, ca si ceilalti contribuabili, trebuie sa se inregistreze ca platitori de TVA in urma depasirii aceluiasi plafon legal de scutire. Aceasta obligatie este reglementatade art. 152, alin. (6) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si de OMEF nr. 262/2007, explica Mihaela Marinescu, purtator de cuvant al DGFP Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți