15.2 C
Slatina
miercuri,1 mai,2024

Ultimele Articole

Mariana Gheorghe, sefa IsJ Olt: Domnul primar al Balsului nu vede decat voturi in fata ochilor, spectacole, manelisti, lucrari sau actiuni din care sa aiba comision, copiii nu-l intereseaza!

- Advertisement -

Scandalul s-a iscat la inceputul acestei saptamani, cand un grup de elevi si cadre didactice au protestat in fata Primariei, cerandu-i primarului Teodosescu sa rezolve problema caldurii in salile de clasa. in scurt timp, caldura a inceput sa fie furnizata in scoala, insa situatia ar fi putut fi evitata daca lucrarile de schimbare a caloriferelor si a instalatiei de caldura, demarate in aceasta vara, ar fi fost finalizate pana la inceperea cursurilor. Masura, aprobata in Consiliul Local, a fost una de compromis, deoarece mult mai necesara ar fi fost achizitionarea unei centrale termice. Potrivit Marianei Gheorghe, sefa invatamantului oltean, primarul orasului nu isi da interesul pentru copii – liceul fiind singurul ramas in administratia Primariei – si mai mult decat atat, acesta ar fi refuzat categoric achizitionarea unei centrale, pe motiv ca nu sunt resurse financiare suficiente pentru aceasta investitie. Primarul de acolo spunea ca nu da caldura pentru ca nu are o hartie, lucru total neadevarat; veniti sa va arat adrese si la societatea care distribuia agentul termic, si catre Primarie, asta va spun in calitate de consilier local, ca sunt acolo la sedinte. Inclusiv joi, cand am avut sedinta de Consiliul Local s-a pus aceasta problema, si de mine si de catre un consilier PNL, dar daca primarul Balsului nu vine la nicio sedinta si atunci cand vine e turmentat, de unde sa stie ce se discuta la Consiliul Local? Iar ieri (n. red. luni), in loc sa aiba barbatia sa iasa in fata Primariei sa le spuna copiilor ca va cauta o solutie, s-a pitulat prin Primarie, pe dupa perdele, a declarat, vizibil iritata, Mariana Gheorghe, inspectorul scolar general al IsJ Olt. Copiii nu mai puteau de frig si au vrut probabil sa-l impresioneze pe primar, care a trimis jandarmii peste copii, ca altceva nu stia sa faca. Imediat cum copiii au ajuns la scoala, s-a speriat si a dat drumul la caldura. De ce a dat drumul la caldura daca spune ca nu avea o hartie, inseamna ca acum e in ilegalitate ca a dat drumul la caldura fara o hartie?, a continuat Mariana Gheorghe.
Potrivit sefei IsJ Olt, in vara acestui an, la unitatea de invatamant au fost demarate lucrari de schimbare a instalatiei si caloriferelor, insa mult mai necesara ar fi fost o centrala termica proprie. Acolo s-a inceput o investitie de schimbare a caloriferelor in vara; domnul primar nici nu stie ca nu s-a terminat acea lucrare, s-au schimbat caloriferele decat la clasele de pe culoarele principale, care oricum erau mai bune; caloriferele de la laboratoare si de la clasele laturalnice nu s-au schimbat nici pana in ziua de astazi, desi am aprobat in Consiliul Local sa se schimbe toata instalatia interioara. Am solicitat sa li se cumpere centrala proprie, dansul a spus ca nu are bani, ca nu se poate. si atunci a zis ca singurul lucru pe care poate sa il faca e sa schimbe instalatia; a uitat, bineinteles, ca a promis ceva si nu a facut. Au dat drumul la caldura, insa eficienta va fi zero, decat se vor arunca bani pe fereastra, pentru ca acolo nu se doreste achizitionarea unei centrale termice, nu vrea domnul primar; puteti sa verificati in arhiva lor de la Primarie, sunt zeci de documentatii, de referate, de memorii, si cand eram eu directoare si conducerile care au fost dupa mine, am cerut an de an sa ni se achizitioneze o centrala proprie, pentru ca tot bugetul care ne este alocat pe o luna la Liceul Teoretic de catre Primarie se duce pe plata acestor utilitati; sunt sute de milioane lunar facturate de Aquatrans, pentru ca este singura unitate care poate sa mai preia toate pierderile orasului. Pe dansul nu il intereseaza, dansul nu are nicio treaba; ce interes prezinta copiii pentru domnul primar? Domnul primar nu vede decat voturi in fata ochilor, spectacole, manelisti, lucrari sau actiuni din care sa aiba comision, altceva nu il intereseaza, pur si simplu nu il intereseaza, a mai spus sefa Inspectoratului scolar Judetean.

Nu se vrea achizitionarea unei centrale, dar se dau bani pentru Festivalul Toamnei

Potrivit Marianei Gheorghe, in ultima sedinta a Consiliului Local Bals s-a propus achizitionarea unei centrale pentru Liceul Teoretic in locul organizarii Festivalului Toamnei, insa solutia nu a fost agreata. Asta le-am si propus joi la Consiliul Local, am zis ca nu cred ca e momentul oportun sa dam niste bani pe Festivalul Toamnei, ca e frig, e iarna, lumea e saraca; mai bine acei bani sa-i directionam spre achizitionarea unei centrale la Liceul Teoretic. Nu se vrea acest lucru, asta le-am spus-o presedintelui de sedinta si doamnei viceprimar, pentru ca va repet, domnul primar nu participa la sedintele de Consiliu Local, ni s-a spus ca e plecat la Poiana Brasov, nu a fost prezent, nici luna trecuta nu a fost prezent. Problema de la Liceul Teoretic nu e de anul asta; eu sunt invatatoare la scoala aceea, sunt titulara, an de an, cel putin in ultimii trei ani de zile, am avut aceeasi problema, am murit de frig pana sa se dea drumul la caldura acolo. De ani se perpetueaza situatia asta, si dansul spune ca nu a dat drumul ca nu a avut o hartie? E cel putin ciudat. Adica ce hartie sa ai, nu vedeai ca e frig afara? Decat scoala asta o mai avea dansul in pastorire, pentru ca cealalta scoala, Colegiul Tehnic nu avea nevoie, ca aveau centrala, cei de la scoala 5 au sobe in clase, si nu au fost nevoiti sa faca nicio hartie, primarul este dezinformat. Nu aveau nevoie de vreo aprobare.

Directorul Curca nu a fost demis

Potrivit sefei IsJ, directorul liceului a facut tot ce ii statea in putere pentru a remedia situatia, insa in cazul de fata a dat dovada de lipsa de fermitate. Eu am fost suparata pe managerul de scoala pentru lipsa de fermitate si de autoritate si pentru niste deficiente in comunicare, nu din alte puncte de vedere, pentru ca dansul stia foarte bine ca s-a adresat de nenumarate ori privind solicitarile de caldura. Inspectoratul scolar va face o cercetare acolo si in prima sedinta de Consiliu de Administratie vom lua o hotarare; nu bulversam in nicio scoala activitatea acum; daca vorbim despre schimbari de director aici, sau in alte cazuri unde avem probleme, aceste masuri le vom lua in vacanta, nu acum, sub nicio forma in cursul anului scolar. Directorul nu a fost demis, pentru ca nu e de vina directorul ca nu are scoala caldura, nu de el depinde acest lucru. Ceea ce trebuia sa faca directorul a facut, a solicitat catre societatea Aquatrans sa li se dea caldura, a solicitat catre Consiliul Local inca din 6 octombrie sa definitiveze lucrarea cu continuarea schimbarii caloriferelor pentru ca va veni frigul. A fost vacanta aceea de o saptamana, au avut timp sa finalizeze lucrarile. E scoala unde invata inclusiv baiatul domnului primar, dar nu il intereseaza, a explicat Mariana Gheorghe.
Acum s-a dat drumul la caldura, dar facturile vor fi foarte mari, pentru ca instalatia nu a fost schimbata toata, iar problema va putea fi rezolvata doar in momentul in care va fi achizitionata o centrala proprie pentru aceasta scoala, insa ma indoiesc ca se va intampla acest lucru, cel putin in mandatul acestui primar., a conchis sefa IsJ.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți