7.3 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

Primaria Sarbii Magura, primul loc in topul actelor emise fara respectarea prevederilor legale

- Advertisement -

Avem 16 actiuni in instanta, dintre care 10 sunt cu procedura prealabila, restul fiind acte administrative atacate direct. Din cele 16 actiuni, 10 au fost castigate de Prefectura Olt, restul fiind in diferite faze procesuale, a precizat prefectul. La Prefectura Olt au ajuns pentru verificarea legalitatii si 36.643 dispozitii de primar si presedinte de consiliu judetean, din care 75 au fost transmise spre revocare, alte 234 fiind transmise spre reanalizare. Moisiu a mentionat ca 60 de dispozitii au fost revocate, iar 216 reanalizate. Din cele noua actiuni in instanta intentate, prefectura a castigat patru, restul aflandu-se in diferite faze procesuale. Principalele motive pentru care actele emise de primarii si consiliu judetean au fost transmise pentru revocare sau reanalizare sunt nerespectarea prevederilor Legii 273/2006 in ceea ce priveste aprobarea bugetelor locale, nerespectarea legislatiei in ceea ce priveste administrarea domeniului public si privat, acordarea ajutoarelor sociale si de urgenta fara respectarea legii 416/2001, precum si nerespectarea OUG 54/2006, privind regimul contractelor de concesiune de bunuri de proprietate publica, a declarat Leonid Moisiu.
intr-un top al primariilor care au emis acte administrative fara respectarea prevederilor legale, primele cinci locuri sunt ocupate de administratiile locale din Sarbii Magura – 94 de acte administrative, Topana – 66, Valea mare – 46, Fagetelu 45, Bals – 40 de acte administrative.
in plus, in aceasta perioada monitorizam aprobarea executiei bugetare pe trimestrul III. Executia bugetara trebuia aprobata in cursul lunii octombrie, dar pana la aceasta data am primit destul de putine hotarari – 24. Este posibil totusi ca sedintele de consilii locale sa se fi tinut saptamana trecuta si inca nu ne-au comunicat. Cei care nu au aprobat executia bugetara pana la termenul prevazut de lege vor primi amenzi, care sunt cuprinse intre 10.000 si 50.000 lei, a precizat prefectul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți