12.3 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Zeci de primarii incalca legea: salarii necuvenite si lucrari neexecutate platite din bani publici

- Advertisement -

Reprezentantii Camerei de Conturi au verificat primariile oraselor Scornicesti, Bals si Slatina, la toate descoperindu-se nereguli in cheltuirea banilor publici, precum si primariile comunelor Cirlogani, Ganeasa, Curtisoara, Parscoveni, Falcoiu, Milcov, Osica de Jos, Dobrun, Voineasa, Oprasi-Magura, Tufeni, Nicolae Titulescu, Icoana, Izvoarele, Mihaesti, Dobrosloveni si Schitu. La toate unitatile administrative-teritoriale au fost descoperite incalcari ale legislatiei la nivelul administrarii patrimoniului public si privat, precum si nereguli in privinta cheltuielilor publice, sustin sursele citate. Printre nereguli se numara lucrari neexecutate, dar platite si plata unor salarii necuvenite. in unele cazuri banii au fost recuperati, in altele urmeaza ca sumele platite necuvenit sa revina la buget, actiuni dispuse prin decizie, mai afirma sursele noastre. Potrivit acestora, abaterile de la normele financiar-contabile constatate se ridica la aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Probleme mai grave au fost sesizate la Primaria Scornicesti, la Primaria Cirlogani si la Primaria Curtisoara, sustine un oficial.
in focurile verificarilor s-au mai aflat sau se afla in prezent primariile comunelor Fagetelu, Cungrea, Grojdibodu, Scarisoara, Gura Padinii si Gostavatu. Contactat de Eveniment de Olt pentru detalii pe tema verificarilor efectuate anul acesta, directorul Camerei de Conturi Olt, Adrian Goga, s-a abtinut de la comentarii. Nu stiu cine v-a dat asemenea informatii asupra carora eu nu ma exprim. Singura institutie care poate furniza date despre activitatea noastra in teritoriu este Curtea de Conturi Bucuresti, in limitele legale, evident. Ca facem verificari, desigur ca facem, acesta este obiectul nostru de activitate, dar nu putem da nimanui relatii despre rezultatele activitatii noastre. Nu noi, a declarat Adrian Goga.
Facem precizarea ca toate controalele efectuate de Camera de Conturi au avut in vizor exercitiul financiar al anului anterior.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți