22.3 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Secretarul general al PNL Olt si avocatul Robert Truica, cercetati pentru distrugere (VIDEO)

- Advertisement -

Linistea din Casa de Cultura a Sindicatelor a fost tulburata in jurul orei 11.00, cand Martinescu, Rotea si avocatul Robert Truica, insotiti de alte doua persoane, au dat buzna in institutie, au taiat cu un cleste mare lantul cu care era zavorata usa clubului La scena si au patruns inauntru, dupa ce s-au imbrancit cu agentii de paza angajati de conducerea institutiei. Ne-am pomenit cu ei ca dau buluc spre usa pe care noi o pazeam. <>. Ne-au imbrancit, ne-au filmat cu telefoanele mobile, ne-au amenintat ca ne dau in judecata si, fiind mai numerosi, au reusit la un moment dat sa taie lantul cu care era inchisa usa, au fortat-o si au patruns inauntru. Am chemat politia care a preluat cazul. in fine, cei cinci s-au manifestat violent. Noi n-am facut decat sa incercam sa-i oprim sa intre in spatiul pentru care am fost angajati sa-l pazim. Am chemat politistii pentru ca totul risca sa degenereze intr-un scandal cu mult mai violent, povesteste un reprezentant al firmei de paza. Sositi la fata locului, politistii au refuzat in prima faza sa intervina in vreun fel pentru sprijinirea paznicilor, oamenii legii invocand ca doar in prezenta proprietarului de drept al spatiului pot trece la procedura prevazuta de lege. Este absoluta nevoie de prezenta partii vatamate care sa se declare victima, sa semneze o declaratie in baza carora noi sa trecem la constatari si la tot ce tine de procedura legala in astfel de situatii, spunea unul dintre politistii prezenti. Ceea ce s-a si intamplat dupa ce directoarea Casei de Cultura a Sindicatelor, Simona Cataraga, a sosit la locul scandalului. intr-un final, politistii au intocmit dosar penal pentru distrugere. Cazul va fi cercetat in cadrul unui dosar de distrugere, pentru ca nu se poate invoca altceva. intre parti exista, se pare, un litigiu civil pe care urmeaza sa si-l rezolve, sustine purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Olt, comisarul sef Claudia Radu.

Razboiul avocatilor

Directoarea Casei de Cultura a Sindicatelor sustine ca contractul prin care le-a inchiriat celor trei clubul La scena nu mai este valabil, fiind reziliat de drept dupa ce chiriasii nu s-au mai achitat de obligatiile contractuale din luna septembrie. intre casa de Cultura a Sindicatelor si firma SC Accredo Resort SRL a existat un contract de inchiriere care a fost reziliat pentru neplata chiriei si a utilitatilor. S-a incercat concilierea cu aceasta societate, reprezentantii ei au fost invitati la discutii, s-au prezentat miercuri, 2 noiembrie, pentru conciliere, au luat un exemplar din procesul verbal promitand ca se intorc joi, 3 noiembrie, cu o solutie de stingere a datoriilor, lucru care nu s-a intamplat. Asa ca vineri noi am procedat la sigilarea spatiului ce fusese inchiriat si s-a instituit paza acestuia. Astazi (sambarta – n.r) reprezentantii societatii, prin violenta la adresa directoarei institutiei si fata de agentii de paza, au patruns prin efractie in spatiul cu pricina, spargand incuietorile. Pentru aceasta urmeaza sa ne adresam organelor de cercetare penala, a declarat avocatul partii vatamate, Melania Ghidanac.
De cealalta parte, avocatul angajat de asociatii firmei Accredo Resort SRL sustine contrariul. Din cate am inteles eu, SC Accredo Resort SRL are un contract de inchiriere in vigoare, a incheiat un proces verbal de conciliere care este valabil pana in data de 07.11.2011 si, cu toate acestea, institutia care i-a inchiriat aceasta locatie nu-i lasa pe clientii mei sa intre in spatiul pe care l-au inchiriat, desi au acest drept. in aceste conditii, noi nu avem nimic de facut, nu avem nici o culpa in aceasta cauza. Nu inteleg de ce a trebuit sa vina aici atata politie, atatea forte de ordine, afirma avocatul Alin Robert Andrii.

Recidiva

Cazul de la Casa de Cultura a Sindicatelor este tras la indigo cu scandalul pe care cei trei asociati l-au provocat luna trecuta la hotelul Palace din Slatina al Fundatiei pentru Tineret Olt. Cei trei au inchiriat hotelul in luna decembrie 2010, iar din luna septembrie au refuzat sa mai plateasca facturile la chirie si utilitati. Partile au incercat sa ajunga la o solutie pentru rezolvarea problemei, incheind un proces-verbal de conciliere prin care chiriasii isi luau sarcina sa plateasca debitele restante pana la o data anume. N-au facut-o, iar contractul a fost reziliat de drept. Balbeck, Rotea si Truica au refuzat insa sa paraseasca hotelul. N-au mai platit din septembrie fundatiei sumele lunare asupra carora se convenise sub semnatura si stampila. Contractul este in prezent reziliat, pentru ca, vazand ca cei trei asociati nu platesc, anul acesta intre parti a mai intervenit un act aditional la contract, care darama practic contractul si care obliga locatarul sa-si ia ce-i al lui si sa plece. Atata timp cat totul a fost prins sub semnatura si stampila nu inteleg atitudinea celor trei asociati, care refuza sa puna in executare un act asupra caruia reprezentantul firmei a convenit, se plangea in octombrie presedintele Fundatiei pentru Tineret Olt, Ilie Chirita. Atunci, ca si acum, cei trei asociati cer rezolvarea problemei in instanta. Secretarul general al PNL Olt, Catalin Rotea, este fiul judecatorului Nicolae Rotea, fost presedinte al Judecatoriei Bals.

APASa PE LINK-UL DE MAI JOS PENTRU A VIZUALIZA

www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți