11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Maidanezii, condamnati la moarte in Slatina

- Advertisement -

PDL Olt a intreprins o campanie pentru sprijinirea legii privind eutanasierea cainilor fara adapost. Speram ca prin acest demers al nostru si prin cele 25.000 de semnaturi pe care le-am strans de la cetatenii din judet sa dam o si mai mare greutate acestei initiative si speram ca in curand ea sa fie adoptata in Parlament si sa intre in aplicare. Semnaturile stranse vor fi trimise la Secretariatul Camerei Deputatilor ca sa poata fi folosite in sprijinirea legii la momentul discutarii acesteia in plen. in pofida micilor incidente care au mai fost, cetatenii, in marea lor majoritate, sunt de acord cu acest demers. in momentul de fata trebuie facuta o curatenie, si dupa aceea sa trecem la alte masuri, pentru ca un caine costa foarte mult. Prin aceasta lege s-ar face mari economii la bugetele locale. La Slatina, de exemplu, in loc de cinci miliarde lei vechi pe an, am cheltui mult mai putin, a afirmat Balasescu. Viceprimarul Slatinei a precizat ca se numara printre sustinatorii legii, in opinia sa fiind necesara crearea unui moment zero.
Sunt de parere ca trebuie sa facem un moment zero si dupa aceea, din momentul in care timp de un an de zile autoritatile publice locale au posibilitatea de a face curatenie, dupa aceea sa ne criticati daca dam dovada de delasare si nu ne facem treaba, adica daca o sa fie in continuare valuri de caini in oras. Dar haideti sa vedem intai daca putem sa scapam de ei, este foarte important., a spus Balasescu.
Potrivit acestuia, toate cele 25.000 de semnaturi stranse la nivelul judetului au fost pentru eutanasierea cainilor fara stapan. Desi o parte din semnatari au crezut ca sustin ducerea animalelor in adaposturi, in realitate au semnat pentru eutanasierea lor dupa o anumita perioada de timp, daca nu sunt revendicati sau adoptati.
Asa este pusa intrebarea, pentru ca ei vor fi stransi de pe strazi si dusi in adapost, dar daca dupa doua saptamani sau o luna de zile nu sunt revendicati sau adoptati, vor fi eutanasiati. Bineinteles ca prima data vor fi dusi in adapost, n-o sa iesim cu pustile sau cu otrava pe strada sa-i omoram, dar se creeaza cadru legal pentru a scapa de ei, pentru a nu-i mai tine acolo pana mor de batranete. Trebuie sa intelegem ca nu poti sa cheltuiesti mai mult cu un caine decat cu un bolnav sau cu un copil la gradinita, este aberant, a declarat Balasescu.
Viceprimarul Slatinei a mai mentionat faptul ca municipalitatea pregateste un proiect de hotarare privind instituirea unei taxe care ar duce la descurajarea celor care detin un numar mare de caini.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți