19.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Primaria Slatina reziliaza contractul incheiat cu finul viceprimarului Balasescu

- Advertisement -

Minel Prina, city-managerul Slatinei, a declarat ca decizia privind rezilierea contractului cu SC Olcon Metal SRL a fost luata in urma analizei care s-a facut la nivelul tuturor serviciilor externalizate de primarie. Potrivit acestuia, evaluarea a scos la iveala probleme doar in cazul concesionarului serviciului de ecarisaj. in urma analizei care s-a facut la nivelul tuturor serviciilor concesionate, comisia a propus ca acest contract sa fie reziliat, din mai multe motive. Sunt foarte multe sesizari, foarte multe nemultumiri, cei care au concesionat acest serviciu nu-si fac treaba. Noi am propus patronului acestei societati sa reziliem contractul de comun acord. in conditiile in care nu va dori acest lucru, vom apela la instantele judecatoresti. Cred insa ca nu vom ajunge acolo si vom semna acordul de reziliere, a spus Minel Prina. Acesta a mentionat ca spera ca rezilierea contractului sa fie semnata in cursul acestei saptamani.

O noua licitatie

Serviciul de ecarisaj nu va reintra in administrarea Primariei Slatina, pentru ca institutia nu poate face angajari. Dupa ce contractul cu firma lui Adi Cretu va fi reziliat, se va cauta un nou concesionar. Dupa rezilierea acestui contract, vom lansa din nou procedura de achizitie publica pentru externalizarea acestui serviciu. De acum incolo vom introduce insa indicatori mult mai drastici, chiar daca o sa mergem catre limita legii. Din punctul meu de vedere, problema cainilor comunitari nu poate fi insa rezolvata decat prin adoptarea legii privind programul de gestionare a cainilor fara stapan. Este necesara luarea unor masuri radicale. Mie, ca si unitate administrativ-teritoriala, nu-mi convine sa cresc caini, sa cheltuiesc zeci de milioane cu un animal pe an. Sper sa fie adoptata legea, pentru ca atunci nu ne vom mai putea vaita nici noi, nici alta comunitate, ca se aduc caini dintr-o parte intr-alta. Din punctul meu de vedere, cainii bolnavi si cei agresivi ar trebui eutanasiati. Ne-am dori ca fiecare caine din adaposturi sa-si gaseasca cate un stapan, am vrea sa fie adoptati, dar daca nu sunt, trebuie luata o masura, a declarat Prina.

Zvonuri

Contractul prin care firmei lui Adi Cretu urmau sa-i fie decontate servicii in valoare de cinci miliarde lei vechi anual a starnit numeroase speculatii, la baza acestora stand legatura de rudenie a acestuia cu viceprimarul Dan Balasescu. Patronul firmei Olcon Metal SRL este finul lui Balasescu, lucru care nu l-a impiedicat insa pe nas sa-si critice finul. in urma cu cateva saptamani, Balasescu a afirmat intr-o conferinta de presa ca va cere rezilierea contractului privind maidanezii, nemultumit de numarul mare de caini de pe strazile Slatinei. Pe surse se vehiculeaza insa ca Adi Cretu nu va ramane in pierdere daca nu se va mai ocupa de maidanezii din oras, pentru ca i s-ar fi rezervat un contract de prestari – servicii pentru spalarea rufelor la Spitalul Judetean.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți