14.1 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Sute de incendii pe camp au dat batai de cap pompierilor in acest an

- Advertisement -

Potrivit unor statistici intocmite de reprezentantii ISU Olt, de la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate 330 de interventii pentru stingerea incendiilor de miriste, timpul de interventie in aceste situatii insumand peste 350 de ore.
in aceste incendii au ars circa 1040 de hectare de miriste si pasuni, la aceste interventii fiind angrenate 343 de autospeciale de interventie si 1653 de cadre ale unitatii. La aceasta statistica nu sunt incluse incendiile lichidate de Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor si nici alte forte care au participat la lichidarea lor, a precizat plutonierul major Ionut Circiumaru, purtatorul de cuvant al ISU Olt. Potrivit acestuia, permisul de lucru cu foc deschis poate fi obtinut de catre proprietarii terenurilor agricole de la primariile de care apartin.
Tot prin acest ordin se specifica faptul ca primarii au obligatia de a stabili locurile unde arderea gunoaielor este permisa, sa informeze cetatenii despre existenta acestor locuri si despre modul in care se poate obtine permisul de lucru cu foc deschis si masurile ce trebuiesc luate pentru prevenirea extinderii focului. Persoanele care executa arderi fara permis de lucru cu foc deschis si care nu respecta masurile de prevenire risca amenzi cuprinse intre 2500 si 5000 lei, a mai adaugat purtatorul de cuvant al ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți