11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Trei comune au nevoie de bani de la Guvern pentru prevenirea unor pericole naturale

- Advertisement -

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Olt, in localitatea Sprincenata este necesara decolmatarea paraului Sii si a canalelor ce colecteaza izvoarele de coasta, aici existand posibilitatea producerii unor inundatii ce afecteaza gospodariile cetatenilor, terenurile agricole si drumurile comunale. in localitatea Samburesti, din cauza unor alunecari de teren, exista posibilitatea distrugerii unui tronson din drumul comunal Samburesti-Mamulesti, fiind identificate doua zone active.
Problema inundatiilor ii preocupa si pe cei din localitatea Brastavatu, unde, in cazul unor precipitatii, poate fi inundat centrul localitatii.
Sesizarile cu privire la iminenta producerii acestor situatii de urgenta au fost facute in scris, in perioada 30.05-23.08.2011 si, pentru verificarea lor, prefectul judetului a ordonat constituirea unor comisii mixte care s-au deplasat in teritoriu. Daca va fi aprobata deblocarea de fonduri, suma solicitata de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va ajunge pentru finantarea in intregime a celor trei lucrari, a precizat plutonierul major Ionut Circiumaru, purtatorul de cuvant al ISU Olt.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți