27.2 C
Slatina
marți,16 aprilie,2024

Ultimele Articole

Baltoi, pradat din nou de hoti. Omul de afaceri a ramas fara seif

- Advertisement -

Desi cifrele oficiale ale averii detinute de familia Baltoi dau ideea unor seifuri pline cu bancnote, cel sustras in urma cu o saptamana i-a dezamagit oarecum pe faptasi, care n-au gasit in obiectul greu de cateva sute de kilograme decat un telefon mobil, o suma nu prea mare de bani si mai multe documente financiar-bancare. in data de 5 noiembrie 2011, Politia Slatina a fost sesizata ca, in noaptea de 4 spre 5 noiembrie, persoane necunoscute au escaladat gardul care imprejmuie birourile administrative ale societatii comerciale, au fortat o fereastra pe care au patruns in interior, de unde au sustras un seif care nu era prins in perete, ci era dispus pe podea si in care se gaseau suma de 1600 de lei, un telefon mobil si mai multe documente financiar-bancare. in cauza a fost intocmit dosar penal si se fac cercetari pentru infractiunea de furt calificat, se arata in documentele Politiei Slatina, care nu a mediatizat acest caz.
Desi patronul firmei spune ca hotii ar fi fost prinsi chiar a doua zi dupa producerea furtului, politistii il contrazic. Da, asa este, a fost un furt, dar prejudiciul a fost recuperat in totalitate, pentru ca hotii au fost prinsi chiar a doua zi; erau de la mine de la firma. S-a terminat. Au fost prinsi cu ajutorul politiei si datorita sistemului de alarmare, a declarat ieri Octavian Baltoi.

Uite hotii, nu sunt hotii

Declaratia omului de afaceri a fost infirmata de politisti. Nu este adevarat, cercetarile continua pentru identificarea faptasilor. Poate ca domnul in cauza a spus politiei pe cine banuieste, poate a indicat unele persoane, dar de aici si pana la rezolvarea cazului pe baza dovezilor mai este. Ceea ce pot eu spune, este ca, intr-adevar, in urma cu circa doua saptamani, impotriva unei persoane de sex feminin din Slatina a inceput urmarirea penala intr-un caz similar, adica in cazul unui furt produs in urma cu doi ani la aceeasi societate comerciala. Persoana in cauza a fost gasita anul acesta ca fiind autoarea furtului. si atunci, procedura a fost aceeasi: faptasul a escaladat gardul, a patruns in interior fortand fereastra si a sustras bunuri. Ei bine, ceva din prejudiciul creat atunci firmei a fost recuperat de curand. Dar in cazul de acum autorii nu au fost inca identificati, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Olt, comisarul sef Claudia Radu.
Surse din anturajul lui Baltoi sustin ca este foarte probabil ca hotii sa fie apropiati ai acestuia, pentru ca modul de operare nu putea sa apartina decat unora care cunosteau foarte bine interiorul sediului firmei. Hotii au stiut foarte bine ca sistemul de alarmare nu era monitorizat de o structura specializata. Apoi, faptasii au stiut ca senzorii de detectie a miscarii nu acopera o parte din interior, folosind pentru deplasare exact acea zona. Am inteles ca hotii au stat in cladire circa o ora, pentru ca nu le-a fost usor sa poarte o casa de bani de circa 300 de kilograme. Deci, alarma a functionat aproape o ora, dar paznicul de la poarta nu a auzit nimic, sustine una dintre sursele citate.

Pacate vechi

Averea familiei Baltoi era estimata, in 2009, la 8 – 11 milioane de euro, potrivit publicatiei Forbes. Anul trecut, profitul net al SC Grup Primacons SRL s-a cifrat la peste 1,5 milioane de lei, de trei ori mai mare decat in 2009, cand firma a inregistrat un plus financiar de 430.000 de lei. Dar familia Baltoi are afaceri si in domeniul imobiliar, de care se ocupa fiul afaceristului, Bogdan Baltoi. Sotia patronului de la Primacons, Maria Baltoi, a fost judecatoare la Tribunalul Olt pana in 16 iulie 2008, cand presedintele Romaniei i-a semnat decretul de pensionare. in preajma afacerilor de familie se vorbea ca sotia ii dadea o mana de ajutor sotului atunci cand interesele firmei se ciocneau de prevederi legale. in 2008, Octavian Baltoi a incercat sa traga pe sfoara Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Olt, cu care firma derula un contract finantat din fonduri europene pentru modernizarea si extinderea laboratorului institutiei. La extinderea laboratului muncitorii de la Primacons foloseau caramida rebutata care in documente avea preturi de caramida noua.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți