20.2 C
Slatina
joi,28 martie,2024

Ultimele Articole

Reuniunea regionala a organizatiilor UNPR din Oltenia / Gabriel Oprea: Actuala coalitie va castiga alegerile in 2012!

- Advertisement -

Delegatilor prezenti la reuniune li s-au adresat, rand pe rand, toti liderii de la nivel central ai partidului. Gheorghe Bica, coordonatorul UNPR pe regiunea Oltenia, si-a indemnat colegii de partid din sala sa priveasca tabela de marcaj pe care era afisat 33 E 100 si cifrele 20:12, interpretandu-le ca pe un mesaj divin care arata ca UNPR va avea in 2012 un scor de 33%. Marian Sarbu, presedintele UNPR, a vorbit despre necesitatea unui parlament unicameral si a unei noi organizari administrativ teritoriale a tarii, acesta sustinand si reducerea numarului de ministere. Sarbu a afirmat ca, in viziunea UNPR, cel putin trei ministere ar trebui sa aiba un caracter integrator. Un minister al Economiei, Finantelor si Muncii, pentru ca aceste trei domenii sunt mult prea legate pentru ceea ce inseamna viata de zi cu zi a oamenilor, un minister al Sanatatii si Protectiei Sociale, un singur minister pentru Cultura, Educatie si Cercetare, au fost exemplele date de Marian Sarbu.

USL se va dezintegra!

Din discursurile liderilor UNPR nu au lipsit criticile la adresa adversarilor politici. Gabriel Oprea, presedintele executiv al partidului, i-a comparat pe cei din conducerea opozitiei cu niste gaini fara cap, care se zbat din gard in gard, acuzandu-i ca, in momente de criza economica mondiala, cand ar trebui sa contribuie la gasirea unor solutii, se cearta pe pielea ursului din padure, pe viitoarele functii.
Ne-au facut traseisti. Crin Antonescu a trecut prin trei partide. Noi nu am plecat in niciun partid, ne-am facut un partid de dialog social si interes national. Ne-au facut tradatori. Noi nu am tradat Romania, avem responsabilitate. Poate am tradat anumite interese de partid cand nu am numit niste mafioti in functii de conducere, dar nu am tradat tara. Azi se vede foarte clar cine a avut responsabilitatea sa puna umarul la greu, necerand nimic in schimb. Ei sunt ca niste gaini fara cap, care se misca din gard in gard. Se cearta pe functii in momente de criza economica mondiala, cand ar trebui sa ne strangem toti. Ei se cearta pe pielea ursului din padure, pe viitoarele functii. Asa ar trebui sa faca un partid de opozitie responsabil? Ei nu sunt in stare nici sa-si conduca propriile partide si vor sa conduca o tara?, a spus Oprea.
Presedintele executiv al UNPR a afirmat ca este convins ca actuala coalitie va castiga alegerile din 2012, argumentand ca romanii vor sti sa faca diferenta intre responsabilitatea coalitiei si demagogia si populismul USL.
Actuala coalitie va castiga alegerile din 2012 fiindca romanii vor distinge foarte clar. USL se va dezintegra. Totdeauna populismul si demagogia se vor dezintegra. Responsabilitatea a fost si va fi intotdeauna apreciata de romani, a spus Oprea. Acesta a vorbit si despre cele doua proiecte ale UNPR – cosul de solidaritate si legea privind taxarea averilor mari, precizand ca UNPR nu a cerut niciodata functii, ci doar trecerea acestor proiecte gandite in sprijinul oamenilor.

UNPR Olt, reprezentat de 300 de delegati

Delegatia Oltului, condusa de deputatul Valeriu Steriu, presedinte interimar al UNPR Olt si vicepresedinte al partidului la nivel national, a fost compusa din peste 300 de membri, printre acestia regasindu-se si 20 de primari din judet. in scurtul sau mesaj adresat colegilor participanti la reuniune, deputatul Steriu si-a exprimat convingerea ca UNPR va obtine un scor avantajos la alegerile din 2012. Ne asteapta un an greu, dar sunt convins ca in Oltenia putem obtine un scor mare la alegerile din 2012. Cel putin in judetul Olt, noi vrem sa incepem de sus, cu Consiliul Judetean, unde la sfarsitul lui 2012 vom avea presedinte UNPR, a spus Steriu.
Printre cei care au luat cuvantul s-a numarat si Gheorghe Anghel, primarul orasului Caracal, care si-a manifestat increderea ca partidul, pe a carui lista va candida la alegerile din 2012, se va dovedi unul castigator pe toate liniile.

Rezolutie pentru sustinerea unei constructii civice pe zona de centru stanga

Participantii la Reuniunea regionala au adoptat sambata o rezolutie in care se angajeaza sa sustina o constructie civica pe zona de centru-stanga, sub forma unei platforme civice, Uniunea Social Progresista (USP), din care sa faca parte organizatii ale societatii civile, asociatii ale pensionarilor, structuri sindicale si patronale, formatiuni politice. De asemenea, organizatiile progresiste reunite la Craiova s-au angajat sa continue sa-si respecte valorile si identitatea, prin participarea ca partid politic la alegerile din 2012 si obtinerea a minimum 10% din voturi si sa promoveze in continuare valorile stangii, pe care UNPR si le-a asumat inca de la infiintare.
Tot sambata, organizatiile UNPR reunite la Craiova au adoptat o a doua rezolutie, prin care au decis sa depuna toate eforturile pentru progresul regiunii, asigurand, in cadrul unui program guvernamental, revigorarea activitatii in domeniul extractiv pentru exploatarea eficienta a resurselor naturale din regiune, exploatarea cat mai buna a potentialului agricol al zonei prin crearea de facilitati pentru investitorii agricoli si directionarea cat mai multor resurse de la buget si cresterea numarului de investitii straine si dezvoltarea antreprenoriatului, in vederea crearii cat mai multor locuri de munca. Potrivit documentului, progresistii se angajeaza sa contribuie la imbunatatirea nivelului de trai prin cresterea veniturilor, mentinerea pensiei minime garantate indexata cu inflatia si asigurarea unor venituri minime pentru persoanele aflate temporar sau permanent in dificultate, dezvoltarea prioritara a drumului expres Craiova-Pitesti pentru facilitarea investitiilor firmelor Ford si Renault. De asemenea, progresistii si-au luat angajamentul sa contribuie la imbunatatirea infrastructurii, inclusiv prin modernizarea drumurilor publice, dezvoltarea retelelor de alimentare cu apa si canalizare, a retelelor de distributie a gazelor naturale si a energiei termice, dar si la exploatarea potentialului turistic in regiune.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți