9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Valeriu Steriu, presedintele UNPR Olt: Din 2012, Oltul va avea patru deputati si doi senatori!

- Advertisement -

Deputatul Valeriu Steriu, presedintele UNPR Olt si vicepresedinte al partidului la nivel national, a precizat ca, la nivelul judetului Olt, numarul de parlamentari va fi redus la sase. Potrivit acestuia, in urma alegerilor de anul viitor, oltenii vor fi reprezentati in Parlament de patru deputati si doi senatori.
in sedinta de azi (n.red. – ieri) a coalitiei s-a decis comasarea alegerilor si a fost stabilit numarul de senatori si deputati la alegerile din 2012. Vom avea 300 deputati, cu tot cu minoritati, si 88 de senatori. Deja s-a stabilit, senatorii vor fi doi pe judet si cate unul pe fiecare sector al Bucurestiului. Din cei 300 de deputati, 18 vor fi ai minoritatilor. Raman 282, din care o treime vor fi cu vot pe lista si doua treimi cu vot uninominal. De aici reiese ca vor ramane in jur de 170 de colegii. Asta inseamna ca la nivelul judetului Olt, din 2012 vom avea patru colegii de deputati si doua de senatori, a spus deputatul.
Acesta a precizat ca alegerile vor avea loc in luna noiembrie, data urmand sa fie stabilita in functie de limitarile constitutionale.
O Camera a Deputatilor formata din 300 de parlamentari pare sa fie primul pas facut de putere spre respectarea referendumului din 2009, cand romanii s-au pronuntat pentru parlament unicameral si reducerea numarului de parlamentari la 300. Desi deciziile luate ieri vizeaza sistemul bicameral, membrii coalitiei nu renunta la ideea unui parlament unicameral.
Romanii s-au pronuntat in 2009 pentru 300 de parlamentari si o singura camera. Camera Deputatilor va avea 300 de parlamentari, ramane de vazut cum se va gandi, in perspectiva modificarii Constitutiei, ce se intampla cu cealalta camera. UNPR si-a aratat in multe randuri sustinerea pentru acest proiect, daca ar fi doar dupa noi Senatul ar disparea maine. Este vorba insa de opozitie, care in clipa de fata are un vot suficient de mare in plenul Parlamentului pentru a opri acest proiect. Pentru a trece modificarea Constitutiei este nevoie de 66% din voturi, a precizat Steriu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți