10.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

teparii de la Accredo Resort SRL, obligati de instanta sa paraseasca Hotel Palace

- Advertisement -

FPT a dovedit instantei ca cei trei asociati, nimeni altii decat consilierul local PDL Ioan Truica, secretarul general al PNL Olt, Catalin Rotaru, si Alin Martinescu, condamnat cu ani in urma la inchisoare intr-un dosar de furt de masini, ocupa abuziv hotelul, dupa ce contractul prin care au inchiriat unitatea hoteliera a fost reziliat pentru neplata chiriei si a utilitatilor. smecherii de la Accredo Resort SRL au inchiriat hotelul la sfarsitul anului trecut pentru o pleasca financiara de peste 10 miliarde de lei vechi ce avea sa le umfle conturile gratie Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Olt, care a cumparat servicii de cazare si masa pentru cateva zeci de tineri din mediul rural care au urmat cursuri de formare profesionala in cadrul unui proiect cu finantare europeana. Asociatii au platit chiria si utilitatile atat timp cat au avut cursanti in hotel, dupa care au refuzat sa mai plateasca. Contractul a fost reziliat de comun acord, dar cei trei au continuat sa ocupe abuziv unitatea, creand chiar imprejurari violente atunci cand proprietarul a vrut sa-si preia imobilul. Nu credeam, dar uite ca justitia a facut dreptate, dispunand evacuarea celor trei pe calea ordonantei presedintiale pe care noi am solicitat-o. in tot acest timp, asa-zisii chiriasi au tot incercat sa faca intelegeri de tot soiul cu noi. Cel mai grav este ca ne-au blocat accesul in hotel si in anexele acestuia, asa ca n-am putut sti ce se intampla cu instalatia de alimentare cu apa si cu celalte instalatii care trebuie bine intretinute pe timpul sezonului rece. in urma cu doua zile, cand am avut sansa sa intram in spatiul abuziv ocupat, am gasit un dezastru in restaurant, transformat de chiriasii nostri in hazna, a declarat marti Ilie Chirita, presedintele Fundatiei. Proprietarul a gasit restaurantul hotelului plin cu apa si dejectii provenite de la blocurile vecine. in jurul Casei de Cultura a Tineretuluii este un canal colector de mari dimensiuni la care s-au racordat si blocurile vecine. Undeva s-a infundat si toate dejectiile de la blocuri au patruns in restaurant, acum degradat in mare masura. Daca aveam acces inauntru acest lucru nu se intampla, am fi descoperit totul la timp si am fi intervenit. Cine plateste paguba? si cate or mai fi in hotel? Pentru ca peretii despartitori care dau in sala de spectacole nu arata deloc bine. Chiriasii nostri au preluat hotelul in stare buna sa-l exploateze si uite cum il lasa, se plange Chirita.
Firma are de plata catre FPT circa 700 milioane de lei vechi, pe care proprietarul spera sa ii recupereze in instanta care judeca pe fond cauza.

Ordin de plata fara acoperire

Dupa ce au tras teapa Fundatiei pentru Tineret Olt, nemaiplatind chiria in contul hotelului Palace folosit in afacerea cu AJOFM, asociatii de la Accredo Resort n-au mai platit nici Casei de Cultura a Sindicatelor din Slatina, unde au inchiriat clubul La scena. Dupa doua luni de neplata, o singura data au incercat sa plateasca, in 25 octombrie. Atunci grupul Truica – Rotea – Balbeck a incercat sa-si onoreze datoriile printr-un ordin de plata fara acoperire in cont. Pe OP era inscrisa o suma de circa 100 de milioane de lei vechi. Evident ca banca nu a dat drumul la bani. Dati afara din spatiul ocupat vreme de mai multe luni, liberalul Rotea si fiul lui Truica, avocatul Robert Truica, au spart usa si au patruns cu forta, in mijlocul unui imens scandal. Politia a intocmit pe numele celor doi dosar pentru distrugere.

Verificarile politiei, o mascarada

Politistii care chipurile au luat urma banilor publici derulati prin AJOFM nu fac mare branza. Informatiile in posesia carora am intrat indica faptul ca organele abilitate sa dezvaluie si sa sanctioneze ilegalitatea pun umarul la o mascarada menita sa-i spele pe smecherii de la Accredo Resort de toate petele.
in timp ce asociatii de la Accredo Resort SRL trag teapa dupa teapa, Politia Economica desfasoara verificari la AJOFM Olt, asupra modului in care sunt cheltuiti banii publici pusi la bataie de Uniunea Europeana pentru finantarea unor proiecte si, in special, modul in care au intrat cele peste 10 miliarde de lei vechi in conturile firmei Accredo Resort, in urma unei licitatii mai mult decat dubioase. Firma a castigat, la doar doua luni de la infiintare, licitatia prin care AJOFM a cumparat servicii de cazare si masa pentru cursantii din mediul rural. Surse din politie spun ca verificarile au toate datele unei mascarade menite sa faca scapata toata lumea implicata. De pilda, politistul care face verificarile, Constantin Nedeloiu, a trecut foarte repede peste dosarul de achizitie si a ramas convins ca totul e O.K. Asa ca a trecut mai departe, amusinand locurile pe unde au fost cazati tinerii. Daca s-ar intoarce omul la dosar si si-ar da mai multa silinta ar descoperi lucruri interesante. Ar descoperi, peste toate, cum poate o firma nou infiintata sa obtina intr-un timp extrem de scurt documente care atesta experienta si calitate in domeniul hotelier. Apoi, daca tot se duce pe la Casa Tineretului, sa se intereseze ce fel de personal hotelier a avut firma angajat cu contract de munca pe timpul derularii contractului. Daca politistul ar vrea. Dar vrea?
Dar care este pana la urma spilul? spilul este ca afacerea de la AJOFM a fost coapta intr-o tabara politica unde nu a ajuns ceea ce trebuia sa ajunga. in cercuri restranse directorul AJOFM Olt, Cristinel Cirloganu, care tine sub obroc documente cu caracter public ce ar putea face lumina in toata aceasta poveste, spune ca nu-i este teama de nimic pentru ca de organizarea licitatiilor s-a ocupat adjunctul sau, Constantin Catu, membru PDL, ca si consilierul local Ion Truica, care a beneficiat de bani si pe care nimeni din partid nu-l intreaba nimic. Surse din cadrul PDL sustin ca, dupa caderea lui Cirloganu din functia de director in urma acestor scandaluri, nu Catu ii va lua locul.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți