10.2 C
Slatina
miercuri,24 aprilie,2024

Ultimele Articole

Permise de conducere anulate de Politia Rutiera din motive medicale

- Advertisement -

in luna iunie a anului trecut, o verificare dispusa de Prefectura Olt a scos la iveala faptul ca pe strazile judetului circula adevarate pericole publice. Aproape 160 de persoane cu deficiente de auz, vizuale sau mentale, inregistrate in baza de date a Directiei Generale de Asistenta Sociala, figurau si ca posesori de permise auto, desi afectiunile lor sunt incompatibile cu calitatea de conducator auto. La solicitarea Prefecturii, Politia Rutiera Olt a demarat actiuni de identificare a acestora, pentru retragerea permiselor. Pe raza judetului Olt, Serviciul Politiei Rutiere desfasoara activitati de identificare a persoanelor care sunt incadrate in grad de handicap IV, V sI VI, respectiv cu deficiente vizuale, auditive, psihice si mentale, si care detin permise de conducere. in acest sens au fost identificate un numar de 156 de persoane, iar pana in prezent au fost retinute 33 permise de conducere in vederea anularii. Toate aceste persoane au fost verificate in urma unei sesizari venite din partea Prefecturii Olt, a precizat comisarul sef Florin Cirstea, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Olt.

Examinare de specialitate

Potrivit acestuia, permisele de conducere pot fi retrase numai in baza unui certificat medical de specialitate din care sa rezulte ca persoana este inapta din punct de vedere medical pentru a conduce un autoturism. Aceste afectiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducator auto se stabilesc de catre Ministerul Sanatatii Publice. Medicul de familie, atunci cand constata ca o persoana care poseda permis de conducere prezinta afectiuni medicale prevazute in ordinul Ministerului Sanatatii Publice, va solicita examenul de specialitate necesar, iar, in cazul in care s-a stabilit ca persoana in cauza este declarata inapta medical sau psihologic pentru a conduce un autoturism, va comunica imediat acest lucru Politiei Rutiere pe raza careia isi desfasoara activitatea. in baza acestui certificat, noi retragem permisul de conducere in vederea anularii, a mai adaugat comisarul Carstea.
Oamenii legii mai spun ca aceste afectiuni pot fi si temporare, caz in care cei care si-au pierdut permisul de conducere il pot recupera, insa numai dupa ce trec un nou examen pentru obtinerea acestui document.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți