9.6 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Produse expirate folosite la dezinfectie in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina

- Advertisement -

Acesta a declarat marti, pentru Agerpres, ca respectivele constatari au fost facute dupa un control neanuntat efectuat saptamana trecuta la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina.
Dupa control s-a intocmit un raport de catre DSP Olt si documentul a fost trimis spitalului. Concluziile raportului indica faptul ca nu au fost descoperite deficiente majore, ci doar unele minore, care vizeaza in principal folosirea unor produse de curatenie cu termen depasit. Vor fi discutii cu personalul, infirmiere, asistente, pentru a se vedea ce s-a intamplat. La o sectie a fost descoperita si o fiola de adrenalina cu termen depasit, dintr-o trusa de urgenta, a spus Andrei Iordache.
Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, Nicu Vladu, a admis faptul ca au fost gasite produse de curatenie cu termenul depasit, adica o parte dintre solutiile dezinfectante, dar a mentionat ca pe eticheta acestor materiale de curatenie se precizeaza ca ele mai pot fi folosite timp de o jumatate de an si dupa expirarea termenului.
Am primit raportul DSP, apoi am inceput si noi verificari. Aceste verificari sunt in curs, insa problema nu este una grava, deoarece se poate observa pe etichetele bidoanelor cu solutii dezinfectante folosite la curatenie mentiunea ca aceste produse pot fi utilizate inca sase luni dupa expirare, termen care era depasit de foarte putin timp, a aratat Vladu.
El a mentionat ca sunt in curs verificari pentru a se stabili si ce s-a intamplat si in cazul fiolei de adrenalina expirata gasita intr-o trusa de urgenta a unei sectii a spitalului.
La SJU Slatina mai este in derulare si o verificare a unei echipe din Corpul de control al primului-ministru care deocamdata nu a constatat nereguli in activitatea unitatii sanitare slatinene, conform afirmatiilor managerului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți