13.1 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Elevilor olteni nu le place la scoala: aproape 300.000 de absente s-au notat in cataloage in octombrie

- Advertisement -

Cu o crestere de aproape 10 ori mai mare decat cea inregistrata in luna septembrie, elevii olteni au reusit sa adune in octombrie nu mai putin de 276.986 de absente, din care doar 109.893 au fost motivate de profesori. in topul celor mai multe absente acumulate in luna octombrie se afla trei colegii cu profil tehnic sau agricol din judetul nostru: Matei Basarab din Caracal, cu 25.340 de absente din care 8.838 sunt motivate, Dimitrie Petrescu din Caracal, cu 22.529 absente, din care 4.401 motivate, si Ion Mincu din Slatina, cu 17.257 de absente, din care 6.675 sunt motivate. De la capitolul absente nu lipsesc nici elevii scolilor generale; intr-un top al unitatilor de invatamant cu cele mai multe absente se regasesc scoala numarul 1 din Slatina, cu 2.985 de absente, din care 344 motivate, scoala cu clasele I-VIII Valea Mare, cu 1.138 de absente, din care 131 motivate, si scoala cu clasele I-VIII din Bals, cu 1.118 absente, din care 262 sunt motivate. De cealalta parte, sunt si scoli unde numarul absentelor este foarte mic. Exemplu sunt scoala Babiciu cu 3 absente, scoala Baldovinesti, cu 17 absente, din care 7 sunt motivate, si scoala Dobrotin, cu 13 absente, toate motivate.

De ce nu vin elevii la scoala

Potrivit Gianinei Pirvu, inspectorul scolar adjunct al Inspectoratului scolar Judetean, absentele se datoreaza mai multor situatii: fie elevi neprezentati, fie au probleme financiare, fac naveta si in general lipsesc de la prima ora si de la ultimele ore; bineinteles, multi chiulesc, altii sunt plecati in afara tarii, iar unii sunt pur si simplu dezinteresati de scoala. Potrivit Gianinei Pirvu, cu toate masurile de remediere aplicate, elevii se comporta ca si cand totul ar fi perfect normal, fara sa realizeze ca un numar mare de absente poate aduce cu sine fie exmatricularea, fie scaderea cuantumului alocatiei. Ca si masuri de remediere s-au anuntat parintii, au avut loc discutii cu acestia si cu elevul; de asemenea, au fost facute avertismente verbale, si in cazurile mai grave, preavize pentru exmatriculare. Vom face o analiza, pentru ca sunt multi elevi care nu s-au prezentat la ore, a declarat aceasta.

Sisteme de pontaj in licee pana la inceputul semestrului II

Mariana Gheorghe, sefa invatamantului oltean, spera ca pana la inceputul semestrului al II-lea toate liceele din judet sa aiba un sistem de pontaj al absentelor functional. Acest lucru le-a fost pus in vedere directorilor unitatilor de invatamant, in cadrul ultimei sedinte desfasurate la Colegiul Ion Minulescu din Slatina. La ultima sedinta cu directorii, le-am spus ca mai au doua luni pana la sfarsitul semestrului, si ar fi bine sa isi implementeze sistemul. Nu este o suma foarte mare, se apropie de 1.000 de euro, si cu ce sponsorizari gasesc, cu ce ii ajuta Primaria, cred ca se poate pune la punct acest lucru. Absentele sunt o problema, iar numarul lor trebuie redus, a precizat aceasta.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți