11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Revista AXA a fost lansata la Slatina

- Advertisement -

Publicatia se vrea o revista de oceanografie ortodoxa, sintagma prin care autorii inteleg o preocupare permanenta, vitala pentru intelegerea lumii inconjuratoare, de la aspectele ei cotidiene, prozaice si pana la gesturile complexe, tainice, religioase. Numarul 51, aparut in format carte si care numara 312 pagini, trateaza teme extrem de sensibile din varii domenii (istorie, religie, actualitate etc.) precum Realitatea Guvernului Mondial (I), Statul roman isi ucide copiii, Rosia Montana Gold Corporation – o afacere evreiasca, Placile de la Sinaia, Despre Sfanta Cruce, Ecumenismul: Ideologie sau Religie?, toate impartite pe rubrici tematice. Publicatia reda, in paginile 213-214, o marturie despre cum a fost ucis, in 1939, elevul de 16 ani Florea Gaman din Slatina, pentru pacatul de a fi aderat la miscarea legionara – in etapa ei prima. Crima si traumele provocate familiei elevului au fost savarsite de poitia vremii prin practici atat de odioase, incat intrec orice inchipuire umana.
AXA este o revista de simtire romaneasca, o revista prin care autorii incearca sa arate bucati de realitate in toata nuditatea lor, dincolo de cliseele care ne determina artifial viata si care au devenit filtre esentiale prin care percepem deformat totul – aceasta ar fi concluzia celor spuse ieri, la lansare, de catre Mugur Vasiliu.
Evenimentul de la Slatina face parte dintr-o serie care mai cuprinde lansari ale publicatiei la Rosiorii de Vede si Alexandria (joi), Giurgiu, Oltenita (vineri) si Calarasi (sambata).

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți