11.2 C
Slatina
joi,25 aprilie,2024

Ultimele Articole

Vladu: De maine, Paraschiva nu va mai fi angajatul spitalului!

- Advertisement -

Spitalul Judetean de Urgenta Slatina va pierde de maine inca un bun profesionist. Cardiologul Florin Paraschiva se afla azi in ultima zi de preaviz si, desi a depus cerere de revenire asupra demisiei, conducerea unitatii sanitare sustine ca aceasta nu poate fi luata in calcul.
Demisia este un act unilateral pe care eu sunt obligat sa-l duc la indeplinire. Legea spune foarte clar ca demisia este un act unilateral care se motiveaza sau nu, angajatorul este obligat sa-l duca la indeplinire. Nu exista cale de intors la demisie. Ce facem, ne jucam cu institutiile statului, seara visam, ne certam cu cineva si a doua zi ne dam demisia, pe urma ne razgandim? Repet inca o data, nu exista revenire la demisie. Am studiat legea, am vorbit si cu juristii si lucrurile sunt clare. Pentru medicul Florin Paraschiva 17 noiembrie este ultima zi de munca. I s-a dat deja decizia, s-au facut toate actele. De pe 18 noiembrie nu va mai fi angajatul spitalului, a spus Vladu. Acesta a afirmat ca unitatea sanitara nu va duce lipsa de cardiologi, doi medici cu aceasta specializare urmand sa fie angajati cu data de 1 decembrie.
Desi managerul SJU Slatina sustine ca asupra demisiei nu se poate reveni, pare mai degraba ca nu se doreste mentinerea medicului Paraschiva in spital, probabil ca un fel de pedeapsa pentru forma de protest la care acesta a recurs. Portite s-ar putea gasi probabil daca s-ar dori acest lucru, pentru ca nu ar fi pentru prima data cand un angajat isi da demisia si apoi revine asupra ei.
Paul Stanescu, presedintele Consiliului Judetean Olt, in a carui subordine se afla spitalul, nu a putut fi contactat ieri pentru a oferi un punct de vedere pe marginea acestui subiect. intr-o recenta conferinta de presa, acesta a afirmat insa ca, asa cum demisia este un act unilateral de vointa, si cererea de revenire asupra acesteia se incadreaza in acelasi tipar. Dr. Paraschiva am inteles ca si-a retras demisia. Daca este o cerere scrisa, ea se inregistreaza si trebuie luata in calcul, a spus Paul Stanescu. Dupa cum se pare insa, nici macar parerea sa nu este luata in calcul, cu atat mai putin cererea medicului.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți