16.2 C
Slatina
sâmbătă,4 mai,2024

Ultimele Articole

Auditul primariei, in control la scoala Eugen Ionescu pentru nereguli cu salariile

- Advertisement -

Sesizarea catre primarie a fost facuta de Inspectoratul scolar Judetean Olt, dupa ce pe statele de plata trimise inspectoratului pentru avizare au fost observate unele discrepante.
Noi am primit o adresa din partea Inspectoratului scolar Judetean Olt, prin care ni se aduce la cunostinta faptul ca au fost facute niste incadrari gresite, in sensul ca un informatician avea un salariu apropiat de cel al directorului, secretara avea tot asa, un salariu mult mai mare… Fosta secretara a scolii a plecat din cate am inteles in Spania, iar persoana care i-a luat locul a observat neregulile. Auditul va incepe verificarile pentru a vedea exact cum stau lucrurile, daca vina apartine fostei secretare sau contabilului, a spus Minel Prina, city-managerul Slatinei.
Deocamdata, la intrebarile celor care vor face controlul nu poate raspunde decat contabilul, pentru ca fosta secretara este plecata la munca in strainatate.
Secretara si-a luat concediu fara plata in perioada verii si apoi nu s-a mai intors. Am inteles ca si-a gasit de lucru prin Spania sau Italia. Daca se dovedeste insa ca a fost vorba de o greseala, vina apartine si contabilului.
incadrarea o face secretarul, dar contabilul sef nu verifica? Doar are viza de CFP. Din punctul meu de vedere, un contabil e cheia statelor si salarizarilor. Secretara da niste incadrari, dar contabilul nu le verifica? Daca s-a gresit, s-a gresit in echipa, a declarat Mariana Gheorghe, sefa IsJ Olt.
Scandalul de la Eugen Ionescu este cel de-al treilea incident de acest gen petrecut la nivelul scolilor din oras in ultimii doi ani, motiv pentru care autoritatile intentioneaza sa ia masuri.
Saptamana viitoare voi avea o sedinta cu toti sefii si contabilii centrelor bugetare. Este deja al treilea caz de acest gen in ultimii doi ani, nu se poate asa ceva. Vreau sa stam foarte serios de vorba cu ei si cei care se simt tentati sa faca astfel de gainarii sa inteleaga ca nu si le pot acoperi, pana la urma tot ies la iveala si vinovatii vor plati, a spus Prina.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți