13.1 C
Slatina
vineri,19 aprilie,2024

Ultimele Articole

Scrisoare deschisa

- Advertisement -

intr-un moment greu, de criza economica mondiala, statul are datoria sa ii apere in primul rand pe cei mai vulnerabili membri ai societatii. Dumneavoastra sunteti primii care ati resimtit criza economica si primii care trebuie sprijiniti. Dupa o viata de munca si de sacrificii, meritati din partea statului intregul respect si intreaga recunostinta. Iar Cosul de solidaritate este un pas in plus facut de autoritati pentru a va oferi dumneavoastra, celor care ati muncit o viata intreaga, sansa unui trai mai bun si mai demn.
Pentru a va veni in ajutor, UNPR a propus Guvernului un program prin care sa puteti cumpara un pachet cu alimente la preturi mai mici. Pachetul va contine faina, zahar, ulei, orez si alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate. Toate detaliile legate de locul de unde se vor putea achizitiona alimentele, continutul exact al pachetului si orice alte informatii le veti putea primi prin intermediul autoritatilor publice locale.
Cosul de Solidaritate este sprijinul realist, responsabil si folositor pe care Guvernul Romaniei il poate acorda pensionarilor. Acest program implica un efort sustinut de organizare pe care autoritatile statului pot si trebuie sa si-l asume. UNPR, prin primarii si prin membrii sai, va monitoriza in mod constant derularea programului. Vom demonstra ca masura pe care am propus-o este viabila, utila si eficienta. Mai mult, speram ca initiativa noastra, Cosul de Solidaritate, sa devina un reper in activitatea de sprijinire a pensionarilor si sa fie continuat de urmatoarele guverne.
Pentru UNPR, aprobarea Cosului de solidaritate este un obiectiv indeplinit. Dar nu ne vom opri aici. Avem deja in faza finala de aprobare in Parlament legea prin care se introduce taxa de solidaritate asupra averilor mari si foarte mari. Aceasta initiativa UNPR presupune ca toti cei ce au averi de peste 450.000 de euro sa plateasca anual o taxa de 1%, iar banii sa fie folositi pentru plata pensiilor. Este o masura care deja se aplica in alte tari si vrem ca aceasta sa fie preluata si in Romania incepand de anul viitor.
UNPR este un partid de centru-stanga, care are la baza actiunii sale politice interesul national. Masurile noastre sunt specifice stangii responsabile. Nu suntem de dreapta, dar nici nu alunecam pe panta demagogiei si a populismului. intr-o perioada de criza, povara economica trebuie sa fie impartita echitabil in societate. Cei care au mai mult trebuie sa contribuie cu mai mult, iar cei care au mai putin trebuie sa fie ajutati. Acesta este crezul nostru si pentru astfel de solutii ne vom bate in continuare, in folosul romanilor si al Romaniei.
Singurii nostri stapani sunt romanii si Romania.

GABRIEL OPREA, Presedinte

MARIAN SaRBU, Presedinte CRISTIAN DIACONESCU, Presedinte

NECULAI ONtANU ION TOMA
Secretar General Secretar General Adjunct

Valeriu Steriu – vicepresedinte UNPR,
presedinte interimar UNPR Olt

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți