11.2 C
Slatina
marți,23 aprilie,2024

Ultimele Articole

Bercea Mondial a lesinat la proces

- Advertisement -

inca de la inceputul sedintei interlopul a declarat ca nu se simte bine si a cerut un nou termen, insa completul de judecata a considerat ca procesul poate continua si a declarat sedinta secreta pentru vizionarea CD-ului. La scurt timp insa, lui Bercea i s-a facut rau si a cazut din picioare. Un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta s-a deplasat la tribunalul pentru a-i acorda Mondialului ingrijiri medicale. Potrivit avocatilor sai, interlopul sufera de hepatita cronica si nu si-a luat tratamentul inainte de inceperea procesului. Clientul meu sufera de hepatita B si C si a spus ca, in aceasta dimineata, a uitat sa-si ia medicamentatia. A lesinat in sala de judecata, iar medicul de pe ambulanta, care i-a acordat ingrijiri medicala, a recomandat sa intrerupem sedinta , a declarat avocata Mariana stefan (foto), aparatoarea lui Bercea. Dupa suspendarea sedintei de judecata, Sandu Anghel a fost urcat in duba politiei si dus la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova. Un nou termen al procesului sau a fost stabilit pe data de 5 decembrie.

Avocatii au recuzat instanta

Tot ieri, avocatii lui Bercea Mondial au cerut recuzarea instantei. Aparatorii interlopului au contestat-o pe judecatorarea Diana Cotoi, cel de-al patrulea magistrat care se ocupa de dosarul lui Sandu Anghel, pe motiv ca pregatirea domniei sale este, ca si specializare, pe conflicte de munca si nu este firesc sa dea solutii intr-un dosar al sectiei penale. Am recuzat instanta pentru ca magistratul nu avea imputernicire de la Colegiul de Conducere a-l instantei pentru termenul de astazi. Acest magistrat a avut imputernicire numai pentru data de 16 noiembrie. Asta pe de-o parte. Pe de alta parte, este inadmisibil ca intr-un dosar, despre care se vorbeste ca are o anumita complexitate si acuzatiile aduse clientului meu sunt foarte grave, sa se schimbe completul de judecata de la un termen la altul, iar doamna magistrat care a intrat astazi sa fie judecator la o sectie civila, respectiv sectia Conflicte de Munca. Doamna magistrat trebuie sa inteleaga faptul ca pregatirea domniei-sale este, ca si specializare, pe conflicte de munca si nu este firesc sa dea solutii intr-un dosar al sectiei penale, a precizat avocata Mariana stefan.
Mai mult, aceasta a declarat ca va sesiza si Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) in acest sens. Pot sa spun ca voi sesiza CSM-ul. Nu este admisibil ceea ce se intampla in aceasta cauza. Practic, magistatii inlocuindu-se de la un termen la altul, nu au timpul necesar sa studieze dosarul, a adaugat avocata stefan.
O comisie din cadrul Tribunalului Olt, formata din trei judecatori, a respins insa cererea de recuzare, ca fiind nefondata.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți