10.2 C
Slatina
vineri,26 aprilie,2024

Ultimele Articole

Cearta intre Spitalul Slatina si CAS Olt pe bugetul lunii noiembrie

- Advertisement -

Desi Spitalul Judetean de Urgenta (SJU) Slatina a primit de la CAS pentru luna noiembrie 64 de miliarde de lei vechi, managerul unitatii sanitare, Nicu Vladu, nu este multumit si mai solicita inca 12 miliarde de lei. El isi intemeiaza solicitarea pe faptul ca o parte din totalul celor 64 de miliarde de lei primite, respectiv 11 miliarde de lei, nu face parte din contract. Pentru luna noiembrie Spitalul Judetean a primit, prin contractul aferent acestei luni, 33 de miliarde de lei vechi, la care Casa a mai oferit alte 20 de miliarde de lei. Banii provin din procentul de 6% ramas dupa negocierea contractului anual, procent din care 5% se imparte spitalelor din judet, iar 1% se aloca pentru cazurile urgente. Ei bine, acest 1%, care inseamna 11 miliarde de lei vechi, l-am repartizat tot spitalului din Slatina. Domnul manager Vladu nu pune la socoteala aceasta din urma suma primita, ce e drept, in afara contractului propriu-zis. Cert este ca SJU mereu a primit sume de bani care i-au permis sa nu sufere la nici un capitol. in perioada anterioara unitatea sanitara a primit 65 de miliarde in fiecare luna, iar pentru noiembrie a primit 64 de miliarde, bani suficienti pentru decontarea tuturor cheltuielilor. Dar dansul vrea si cele 65 de miliarde contractate lunar pana in octombrie, si procentul de 1% pe deasupra, cele 11 miliarde. OK, pentru mine nu este nici o problema, as face si cum spune dansul, pentru ca solicitarea nu este in afara cadrului legal, dar banii pe care dansul ii cere Casa nu-i are, a declarat miercuri presedintele CAS Olt, Florin Ciocan. Partile n-au ajuns la o concluzie asumata in comun nici la intalnirea cu seful Consiliului Judetean, Paul Stanescu. Asa ca problema va fi transata la CNAS.

Nemultumitului i se poate lua darul

seful CAS Olt sustine ca medierea va avea loc in cel mult cateva zile si ca la discutii se poate intampla orice. Medierea se va face de fapt intre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si Consiliul Judetean Olt, ordonatorul de credite, insa suntem si noi invitati, partile propriu-zise. Acolo se poate intampla orice, chiar sa se mai ia ceva din suma totala alocata, dar asta este numai o posibilitate. Daca aveam noi banii acestia, ii dadeam. Neavandu-i, doar CNAS poate lua o decizie si, daca decizia va fi favorabila spitalului, banii vor fi pusi la dispozitie de Casa Nationala, mai spune Florin Ciocan. Conducerile celor doua institutii au avut de curand o ultima intalnire pentru a cadea la pace. N-au cazut.

Decembrie, neacoperita financiar

Luna decembrie nu are deocamdata acoperire financiara pentru cheltuielile Spitalului Judetean, asa cum se intampla mereu la final de an cu toate spitalele. Asta pentru ca lunile noiembrie si decembrie raman necontractate sau se aloca bani in cuantum nesemnificativ pentru cheltuieli, mizandu-se mereu pe rectificarea bugetara de sfarsit de an. La semnarea contractului anual s-a prevazut alocarea unui buget de 65 de miliarde de lei pentru Spitalul Judetean, dar asta pana in luna octombrie. Noiembrie este acoperita acum din acele diferente bugetare, de 6%, iar pentru decembrie se mizeaza pe rectificarea bugetara. Rectificarea s-a facut, acum suntem in asteptarea banilor pentru ultima luna a anului. in orice caz, nu cred vor fi probleme, a mai afirmat Florin Ciocan.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți