14.1 C
Slatina
sâmbătă,20 aprilie,2024

Ultimele Articole

O familie de etnie roma, evacuata din blocul G6, cere eutanasierea

- Advertisement -

Aici suntem nascuti, crescuti, in orasul asta. Locuintele ni le-a dat domnu’ primar, a spus ca sunt locuinte sociale. La inceput a zis ca o sa platim 2 lei pe luna pentru ele si acum au venit cu sumele astea. E posibil asa ceva? De unde au aparut sumele daca noi nu avem apa si lumina de mai bine de un an? Cu ce sa platim daca traim din ajutorul social si din ce muncim cu ziua? Am si eu copii la scoala. Ce sa fac? Unde sa ma duc cu ei acum, in strada? Am ajuns mai rau decat cainii vagabonzi. Cerem sa fim eutanasiati odata cu ei, ca tot s-a dat legea asta pentru ei, a spus Florian Mihai.
O alta familie care trebuie sa paraseasca locatia pana la sfarsitul saptamanii este formata din o mama si trei copii Nu am unde sa ma duc. Peste tot am cerut ajutor, dar nimeni nu si-a facut mila cu mine. Toti mi-au inchis usa in nas. Trebuia sa parasesc camera inca de luni, dar domnului executor i s-a facut mila totusi de mine si mi-a dat termen pana vineri. Pana atunci trebuie sa fie camera goala. Ce sa fac. Unde sa ma duc in plina iarna? Am trei copii la centru. Acolo mananca, acolo isi fac lectiile, doar seara vin acasa sa doarma. Alocatia lor este singurul venit. Sunt singura, nu am sot, nu am rude, nu am pe nimeni. Nu imi mai ramane decat sa stau sub cerul liber, spune cu lacrimi in ochi Marioara Oprea.
Potrivit reprezentantilor Primariei Slatina, proprietara imobilului, romii evacuati inregistreaza datorii de peste 20.000 lei. Blocul de locuinte sociale G6 a fost reabilitat de doua ori in ultimii zece ani, insa imobilul nu a fost intretinut de chiriasi, acesta fiind in prezent un adevarat focar de infectie.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți