14.1 C
Slatina
vineri,29 martie,2024

Ultimele Articole

Interventiile deputatului Valeriu Steriu la Guvern aduc caldura in Caracal

- Advertisement -

Chinul indurat de elevii din Caracal, nevoiti sa stea in frig in salile de clasa, dar si suferinta celor care locuiesc in apartamentele racordate la sistemul centralizat de incalzire vor lua sfarsit. Demersurile deputatului Valeriu Steriu, caruia primarul Gheorghe Anghel i-a cerut ajutorul, s-au concretizat intr-un sprijin financiar de la Guvern, lucru care va readuce caldura in apartamentele si scolile din Caracal.
La Caracal avem in clipa de fata certitudinea ca de la inceputul saptamanii se va da drumul la caldura. S-au facut eforturi foarte mari pentru a explica situatia si dificultatea celor din Caracal, unde exista o datorie foarte mare la plata gazelor de la populatie. Era o adevarata problema sociala, nu era vina primarului, ci dificultatea oamenilor de a mai plati facturile, a spus deputatul Valeriu Steriu. Acesta a precizat ca pentru rezolvarea problemei s-a implicat foarte mult si Gabriel Oprea, presedintele UNPR.
Vineri dimineata am avut o discutie cu primul ministru si din fondul de rezerva s-au alocat 800.000 lei pentru Caracal. Cel mai mare merit in rezolvarea acestei probleme il are presedintele Gabriel Oprea, impreuna am discutat cu premierul, i-am explicat situatia, a inteles-o si din fondul de rezerva a alocat banii. Asteptam acum decizia furnizorului de a porni incalzirea, sper sa fie reluata de luni, a spus Steriu.

Cautam solutii pe termen lung astfel incat sa refacem si sistemul de incalzire!

Deputatul a mentionat ca va face toate demersurile necesare pentru ca astfel de probleme sa nu mai existe pe viitor la Caracal.
Pe langa sprijinul primit de la Guvern, pentru ca nu este suficient doar sa gasim o rezolvare de moment, cautam solutii pe termen lung astfel incat sa refacem si sistemul de incalzire. La ora actuala este un sistem CET cu pierderi foarte mari care evident genereaza nemultumiri atat la nivelul primariei cat si al populatiei, pentru ca platesc mult si se incalzesc putin. impreuna cu furnizorul GDF cautam si o solutie pentru ca anul viitor sa inceapa lucrari de modernizare, investitii care sa elimine definitiv aceasta problema a platii unor pierderi, a adaugat Steriu.

Reluarea furnizarii gazelor va readuce la normal lucrurile in scolile caracalene. Lipsa incalzirii a dus la scurtarea orelor de curs, doua unitati de invatamant din oras anuntand saptamana trecuta ca elevii din clasele I – IV nu mai sunt lasati de parinti sa vina la scoala pana nu se va relua furnizarea caldurii. Desi a fost indelung criticat de adversarii politici si scos tap ispasitor pentru neplata datoriilor populatiei la furnizor, primarul Gheorghe Anghel a facut tot ceea ce a depins de el pentru remedierea problemei.
Situatia cu caldura, care nu i se datoreaza primarului Gheorghe Anghel, nu putea fi rezolvata daca nu era dansul implicat, zi de zi ne-a sunat. A venit de cateva ori la Bucuresti, am mers impreuna sa gasim solutii. Este un om care chiar se zbate pentru orasul pe care il conduce, a spus deputatul Valeriu Steriu.

- Advertisement -

Ultimele știri

Nu pierdeți